Spørsmål:
Hvorfor er nesten alle husets HVAC-gulvregister plassert i nærheten av utvendige vinduer?
kbyrd
2012-02-18 20:15:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitt nåværende hus er en enkelt historie bygget over et gjennomsøkingsområde og alle VVS-registerene er i gulvet. I alle de større rommene ble minst ett (og vanligvis flere) register plassert nær en yttervegg og nesten alltid nær et vindu. Ser du gjennom hele huset, virker det forsettlig. Jeg har lagt merke til dette før i andre hus, og jeg har snakket noen få venner, og den uformelle avstemningen forteller meg at for hus med gulvregister bygget i forskjellige stater bygget flere tiår fra hverandre, ser det ut til at registrene med vilje var plassert nær utvendige vinduer. I mitt tilfelle, gitt utformingen av gjennomsøkingsrommet, virker det som om det hadde vært enkelt å plassere dem på andre steder.

Min amatørintuisjon forteller meg at både oppvarming og kjøling vil føre til mye avfall å ha registre nær et vindu. Er denne utformingen faktisk vanlig? I så fall hvorfor?

Du har rett i at det fører til noe avfall fordi jo nærmere ventilasjonene er vinduer, jo høyere temperaturforskjell over vinduene. Høyere temperaturforskjeller forårsaker raskere varmeoverføring. Imidlertid er energien du mister på grunn av dette sannsynligvis mye mindre enn mengden som går tapt i kanalene selv gjennom luftlekkasjer og tynn (hvis noen) isolasjon.
Vinduer kondenserer fuktighet, varme fordamper den og tar den bort. Forebygging av vindusråte.
To svar:
Shimon Rura
2012-02-18 21:10:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, det er vanlig å plassere registre (eller andre varmekilder som radiatorer) nær utvendige vinduer og dører. Dette gjøres for å bekjempe kald trekk og sikre en jevnere temperatur i hele rommet. Her er et Q&A om emnet fra Ask This Old House:

Vindusglass er den kaldeste delen av en vegg. Når varm romluft treffer den, avkjøles luften og kald luft synker. Bevegelsen av kald luft skaper gulvdrag som de fleste synes er ukomfortable. Plasseringen av varmluftsregister med varmluft eller gulvvarme under vinduene motvirker denne prosessen ved å sende opp varm luft for å blande seg med det kule. Sluttresultatet er at rommet føles mer behagelig.

Det er også praktisk for rombruk. det er lite sannsynlig at du vil sette møbler under et vindu - så det å ikke ha noen ventilator har en ventilasjon / radiator.
Det hjelper også med å tørke ut en stor vannkilde, råte og mugghavn.
user20516
2014-03-18 06:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Denne DOE-referansen indikerer, med bedre doble vinduer og bedre isolasjon, at kanaler ikke lenger skal kjøres i yttervegger.

VVS-kanaler skal ikke kjøres innenfor yttervegger

Tidligere var det vanlig praksis å føre kanaler inne i et hulrom i en utvendig rammevegg. Noen ganger blir det gjort i dag. Vi har imidlertid lært at denne fremgangsmåten vil skape en energibestandighet og kan forårsake holdbarhetsproblemer i vegghulen ... I eldre hjem med dårlig isolerte vegger og vinduer med en rute, er forsyningsregistrene ofte plassert ved eller på yttervegger for å tilstand de kalde veggene og den kalde luften som skulle lekke inn ved vinduene. I nye hjem med bedre lufttetting og isolasjon og doble vinduer med høyere ytelse, er det mindre varmeoverføring gjennom yttervegger og mindre luftlekkasje i og rundt vinduer. Utvendig tilluftkast er ikke lenger nødvendig for å opprettholde komforten; kortere kanalkjøringer med innvendige kast foretrekkes for forbedret energieffektivitet og bedre HVAC-ytelse.

https://basc.pnnl.gov/resource-guides/hvac-ducts-shall -ikke-kjøres-innenfor-utvendige vegger # block-views-guide-static-blocks-block-2

Dette vil selvfølgelig ikke utelukke gulvregister under windows.

Fint funn! Jeg hadde ikke tenkt på det.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...