Spørsmål:
Hvorfor har forsinkelsesskruer den gjengede kroppen mellom hodet og gjengene?
Billy C.
2016-01-08 00:17:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvorfor har forsinkelsesskruene det gjengede legemet mellom hodet og gjengene?

Og hvorfor er den 'kroppen' den samme diameteren som den ytre 'tråd' diameteren?

Hvorfor ligger ikke overgangen umiddelbart mot hodet og lar trådene løpe nedover en større del av bolten?

Diagram of a lag bolt

Bare så du vet at festet på bildet ditt er en sekskantbolt. Lagbolter har en spiss kurstråd og er for å skru inn i tre.
Ja .... Jeg kunne ikke finne et bra bilde og var lat. Bare redigert den jeg hadde til et poeng.
"Nå er det en lags bolt sier jeg". Fin redigering BTW
En svar:
isherwood
2016-01-08 00:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I mange tilfeller gir et gjenget skaft bedre og sikrere passform når det passer sammen med komponentene det kobles til. Hvor sidebevegelse er en bekymring, bør denne typen bolt brukes.

I andre tilfeller er det viktig at det ikke trekkes i den øvre delen av materialet som sammenføyes. Tråder vil skape drag som kan motvirke boltens evne til å bringe to deler sammen med kraft.

Det er to grunner til at den gjengede delen har samme diameter som den gjengede delen. Den første vedrører det jeg nevnte tidligere - en nærtoleranse som passer til de andre delene av systemet. Hvis gjengene ble hevet i forhold til skaftet (og noen bolter er slik av forskjellige grunner), ville bolten være slurvete i boringen etter innsetting.

Den andre er mer dagligdagse - det er lettere fra et produksjonsstandpunkt. Gjengemaskiner fjerner vanligvis materiale ved å kutte. Dette etterlater åpenbart gjenger som har indre diametre mindre enn boltens skaft.

Jeg tror de fleste om ikke alle kommersielt produserte gjengede fastere er produsert med rullende snarere enn å skjære, da de er overlegne i styrke og glatthet. Og du kan finne bolter som har skaft smalere enn den gjengede delen. Disse er produsert for å tillate jevn stivhet over bolten, der et tykkere skaft vil være for stivt. (Motorhodebolter er det vanlige eksemplet jeg kan tenke meg der.)
Min forståelse er at lagskruens aksel samsvarer med gjengene, fordi de må forhåndsbores. Siden du vil ha hullet * større * enn behovet er, er skaftet det samme som gjengene er det samme som hullet. * Strukturelle * skruer derimot - som kan brukes når de er tillatt i stedet for forsinkelsesskruer - har en jevn akselstørrelse for enklere kjøring, siden de ikke trenger å bli boret.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...