Spørsmål:
Stikkontakten utløser lyset
Rohit Kumar
2020-05-19 17:49:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lot en byggherre installere lys og også en stikkontakt. Han brukte en koblingsboks for å gjøre dette fra loftlysene, da det var lett tilgjengelig. Imidlertid forårsaker hoover og hårføner dette nå. Jeg lurte på hva som kan forårsake dette, og om det finnes en bedre løsning.

Rohit, er du i Storbritannia?I så fall kan du legge til merkelappen.
Tre svar:
SiHa
2020-05-19 18:03:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mer enn sannsynlig vil loftlampene dine være på en 5A-ring, helt uegnet for en stikkontakt. Hårtørkeren & hoover tegner sannsynligvis for mye og snubler.

Få pengene dine tilbake fra denne cowboyen og få en kompetent elektriker til å gjøre jobben.

JACK
2020-05-19 18:03:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette høres ut som et klart tilfelle av overbelastning av en krets. De eksisterende loftlysene var sannsynligvis på en 15amp bryter. Å legge til ekstra lys og et stikkontakt ville ikke være så ille bortsett fra det faktum at du bruker stikkontakten for en hårføner og en støvsuger. Begge disse apparatene er relativt tunge brukere av strøm og får bryteren til å trekke ut. Prøv å snakke med byggherren og få ham til å fikse dette, sett stikkontakten på en annen krets.

Enig 100%.Imidlertid er "bruk av hoover" et klart tips om at dette er i Storbritannia, og de kjører ikke 15 & 20 ampere, de bruker 5 og 13 og ... noe annet "rart" for oss i USA.;)
LOL, @FreeMan enig.Elsker terminologien i forskjellige land.Å kalle en støvsuger en "hoover" er det samme som ppl i USA kaller et ansiktsvev "Kleenex".Mer alvorlig, det ville virkelig være nyttig hvis folk nevner plasseringen deres.Selv i USA kan elektriske koder variere betydelig.
@GeorgeAnderson Jeg løfter colaen min til deg sir (spesielt Mountain Dew).
Takk Harpe!Jeg vil også heve min 7-up.Jeg har sett begrepet "Cowboy" brukt i Storbritannia på en nedsettende måte før.Men aldri i USA.Cowboy-kulturen i USA er æret.
Den eneste grunnen til at jeg snakket med byggherren igjen, er å få pengene mine tilbake.Alle i Storbritannia vet at du ikke setter stikkontakter i en belysningskrets, (spesielt hvis kabelen er dimensjonert til 5A, noe som må antas å være tilfelle før det ikke er bevist.)en gang til.Hvis han er inhabil eller uærlig nok til å installere det på denne måten en gang, ville jeg ikke stole på at han gjorde noe riktig.
xeeka
2020-05-19 18:06:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Både en hårføner og en hoover kan forbruke 10 eller 20 ganger energien som brukes av (LED) lys. Så det er ok for strømbryteren å utløse, hvis lysbryteren er for svak.

Men hvis bryteren og ledningene er laget for høyere belastning, er det mest sannsynlig at GFCI utløste, noe som kan være en indikasjon på at jording og nøytral er koblet til et sted nedstrøms GFCI eller en annen enhet i samme krets er feil. I dette tilfellet bør ledningene og alle tilkoblede enheter kontrolleres for riktig motstand og isolasjon.

I Storbritannia (som det ser ut som OP er), er det ekstremt lite sannsynlig at det er en RCD (GFCI) på belysningskretsene.
Jeg var under inntrykk av at Storbritannia krevde en master RCD.Ville dette omfatte belysningskretsene, eller ville denne "mesteren" bare være for alle kontaktekretsene?I USA har vi belysning og stikkontakter på samme krets, eller i det minste er det slik i eldre installasjoner.
@JimStewart De fleste moderne installasjoner har 'split load' forbrukerenheter her, med alt unntatt belysningskretsene på RCD.Jeg har alltid trodd at dette er slik at hvis du har en feil, trenger du ikke å klaffe rundt i mørket og prøve å finne den.
@SiHa BS671 411.3.4 vil kreve RCD-er siden noen år.Det anbefales likevel å distribuere belysningskretsene til 2 eller flere jordfeilbrytere for å unngå at lyset blir totalt mørkt.Denne faren har blitt redusert uansett ved bruk av smarttelefoner og bærbare datamaskiner.Dvs.siden mange år bør sannsynligheten for å ha flere skader eller dødsfall som følge av total lysavbrudd være mye lavere enn faren ved å skifte lamper eller pærer eller å føre negler inn i vegger eller tak eller bore hull uten RCD for belysningskretser.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...