Spørsmål:
Må takbjelker hvile på tverrbjelker?
AngerClown
2015-09-21 05:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bygger et nytt hjem av en nasjonal byggherre. De rammer inn nå. Jeg ser at takbjelker i ett område ikke hviler på en bjelke som deler to åpne rom.

Se bildet. Bjelken som går inn fra venstre side skiller to åpne rom. Rommet til venstre for bjelken har et 18 'spenn. Rommet på høyre side av bjelken har et 16 'spenn. Som du kan se, hviler bunnskinnen (?) På bjelkene ikke på bjelken. Er dette et strukturelt spørsmål jeg trenger å bekymre meg for?

joists

Topplisten til bjelken støttes indirekte siden den går lenger, men jeg er ikke sikker på om dette er nok. Den samme modellen bygges nede i gaten, og de samme bjelkene hviler på bjelken, men bare omtrent en tomme.

Jeg er ikke en bygningsingeniør, så bare å la dette være som en kommentar: Det ser definitivt galt ut, Gulvet over blir egentlig holdt opp av 2 flate 2x4. Jeg kan ikke fortelle fra fotovinkelen, men er du sikker på at det faktisk er en stråle? Det ser ut som kryssfiner? Hvis det virkelig er en bjelke, kan det være en enkel måte å fikse dette på, og det kan være å skru ytterligere 2x (uansett hvilken strålestørrelse er) til bjelken for å støtte bunnen av bjelkene. (STOR CAVEAT: Hvis det bare er et loft over (dvs. ikke et bærende gulv), er dette kanskje OK.)
Ikke en ingeniør heller, men jeg kan si at den diagonale avstivningen gjør et fagverk som gjør meg mistenksom over at mangelen på støtte på bunnen kanskje ikke er riktig. Du kan be produsenten av fagverket om å se hva de sier.
Det er ikke en stålbjelke, det er konstruert tre - http://www.woodbywy.com/trus-joist/timberstrand-lsl/. Ser ut som de setter 3 eller 4 sammen for å støtte. Dette er første etasje, og det er andre etasje over.
To svar:
Zach Mierzejewski
2015-09-21 06:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er greit. Det er et åpent tresystem i tre.

Vekten overføres til kolonnen på det ene toppunktet. Den nedre stangen og den diagonale avstivningen skal forhindre at toppstangen henger over et bredt spenn. Den nedre stangen strekker seg helt til veggen, så det er noe for takgipsen å skru inn i, men skal ikke hvile på søylen.

Her er det mer kjente åpne webstål bindingsverk som brukes hele tiden i næringsbygg. Også kalt Composite Steel Floor Deck and Concrete Slab

Det var det jeg lette etter, bare kjente ikke ordene. Jeg kan se mange bilder som bruker den samme grunnideen.
Enten bjelkens toppskinne eller den nederste støttes av veggen, er det samme vekt (fra gulvet over) som prøver å knekke bare * en * av skinnene. Hensikten med de to skinnene og avstandsstykkene mellom dem er å stoppe bjelken * bøying * og hengende midt i spennet, ikke å stoppe den * snapping * (skjæring) der den støttes av veggen. Å støtte toppskinnen på veggen betyr at det er * mindre * belastning i avstandsstykkene, fordi vekten ikke trenger å overføres fra toppskinnen gjennom avstandsstykkene til bunnskinnen og deretter til veggen.
@ZachMierzejewski Jeg er enig i svaret ditt. Jeg la bare til litt mer informasjon om * hvorfor * det er riktig, (og hvorfor to andre kommentarer ser ut til å være feil).
Disse bjelkene er en opp ned-versjon av de to første broene som vises på http://www.semgonline.com/structures/struct_22.html, og ingen bekymrer seg for at broene ikke støttes på toppen så vel som på bunnen.
@alephzero Dang, du gir noen virkelig gode poeng. Legg til ditt eget svar, så stemmer jeg!
user23752
2015-09-21 07:49:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Disse ser ut til å være konstruert som toppakkordbærende gulvstoler. Installasjonen ser ut til å være i samsvar med typiske installasjonskrav for slike systemer.

4x2 gulvstoler (på bildet) kan utformes og bygges til å være enten bunnakkordlager eller toppakkordlager. I dette tilfellet er de toppledningen. Derfor er det annerledes i et annet hus. De ble designet i huset for å være bunnledningsbærende.
Svaret ditt er så greit, jeg skulle ønske jeg kunne anbefale det mer!


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...