Spørsmål:
Kan en billig vinkelsliper brukes til å kutte betong og keramiske fliser?
JavaMan
2012-11-26 00:47:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er interessert i Black & Decker KG100 600W vinkelsliper fordi den er billig nok. Jeg vil bare bruke den av og til for småskala gjør-det-selv-forbedringsarbeider. Men jeg trenger virkelig en som kan kutte keramiske fliser og betong. Jeg bryr meg ikke om ytelsen.

Er alle vinkelslipere uansett pris og effekt rangert for kutting av keramiske fliser og betong? Spesielt B&D KG100 jeg nevnte ovenfor. Jeg bruker den bare av og til, så jeg har ikke noe imot å vente lenge på at den skal fullføre arbeidet. Andre B&D-modeller er 50% -100% dyrere, og effekten er ikke mye forskjellig (~ 600W-700W). Så jeg lurer på hvorfor den aktuelle modellen er så billig.

Tre svar:
mikes
2012-11-26 03:51:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I de fleste tilfeller er kostnadene direkte relatert til forventet holdbarhet. I dyre kommersielle / profesjonelle kvalitetsverktøy er deler som spinner på kulelager og motorer kraftigere. De er designet for å kjøre hver dag i maksimal hastighet der tid er penger. Huseiereverktøy er vanligvis designet for å brukes i korte perioder og med mindre enn maksimale ytelsesnivåer for det meste av bruken. De inneholder mindre kraftige motorer og deler spinner på bøsninger i stedet for lagre. I de fleste tilfeller vil de vare lenge så lenge du respekterer designbegrensningene til verktøyet. Hvis det begynner å bli varmt mens du bruker det, må du stoppe arbeidet og la det avkjøles en stund. Ikke tving verktøyet hvis det begynner å falle ned, og la verktøyet gjøre jobben. Jeg har en 10 år gammel kvern på $ 30 som jeg kappet over 100 skiferfliser med, og den går fremdeles sterkt.

En annen vanlig forskjell er plast versus metalldeler
Guffa
2012-11-26 03:24:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det ser ut som et fint verktøy for bruk av og til. En reson for at noen verktøy er mye dyrere er at de er ment for profesjonell bruk.

For å skjære betong er det som om du bare trenger et spesielt blad:

http : //www.nortonconsumer.com/concrete-cutting.aspx

Det anbefales en maksimal RPM på 12000 for kutting av betong med et blad av den størrelsen, og KG100 gjør 11000, så det virker ideelt.

For å kutte kremfliser trenger du en våtsag, men på den annen side kan du bare score det med en glassskjærer for rette kutt:

http://www.doityourself.com/stry/damagedtiles#.ULKG9YbcyM8

Du trenger ikke en våtsag for kutting av keramiske fliser. Jeg har brukt en vinkelsliper med et murblad for å kutte keramiske fliser. Min kutte med frihånd forlot kanten fliset, noe som ikke ville skjedd med en våt sag. Score og snap er mye raskere og mindre rotete (støv eller vann).
jamietre
2012-11-27 04:02:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kommer an på hva du mener med "kutte fliser." Sikkert har en vinkelsliper tilstrekkelig kraft til å gjøre en plate av slipende materiale og tvinge den til en keramisk flis eller en flis. Men det vil sannsynligvis fungere veldig dårlig sammenlignet med en våtsag av to grunner:

1) Det er ikke guidet på noen måte. En flisag er satt opp som en bordsag, du skyver flisen inn i et diamantkantet blad. Fordi fliser er veldig sprø, vil det være ekstremt vanskelig å kutte en med noen form for presisjon (og uten å bryte den) ved hjelp av et håndholdt verktøy. Det er sannsynligvis også ganske farlig.

2) Det er ikke avkjølt. En våt sag bruker vann for å holde bladet kjølig. Konsekvensene av dette er at "bladet" eller slipeskiven på kvernen vil slites veldig raskt når du kutter et ekstremt hardt stoff, for eksempel en keramisk flis.

Hvis dine behov er veldig grunnleggende, vil jeg bare få en manuell flisekutter for rette kutt og / eller en flisnipper til alt annet.

På den annen side er en billig flisag faktisk veldig billig. Billigere enn en vinkelsliper, og langt billigere enn en vinkelsliper + et diamantblad. Jeg tror dette er en av de situasjonene der det er veldig fornuftig å bruke riktig verktøy.

Jeg har gjort mye flislegging med low-end flisager. De fungerer virkelig bra for lettarbeid. Jeg er sikker på at det ikke ville holde seg godt i tungt bruk, men for en og annen flislegging fungerer de bra.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...