Spørsmål:
Er dette gips over gipsplater?
feetwet
2018-08-27 23:28:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I et hus i Philadelphia-området bygget tidlig på 1950-tallet: Jeg kuttet ut et stykke vegg for å passe til en gammel arbeidsboks. Brikken jeg fjernet er vist nedenfor. De originale veggene ble ferdigstukket i gips, men jeg kan ikke forstå hva jeg ser her: Det er en halv tomme gips på toppen av det som ser ut til å være et moderne halvtommer papir- møtte gipspanel! Er dette i samsvar med kjent gipsveggkonstruksjon fra den tiden? I så fall hva heter det, hva består det av, og hvordan ble det gjort?

(Eksponert, malt veggflate til venstre :)

Plaster over gypsum?

(Huset har gjennomgått forskjellige oppussinger gjennom årene, så det er steder der veggene bare er moderne plate. Men jeg kan ikke forestille meg at noen legger opp gips og deretter pusser over den !)

FYI, "sheetrock" er ikke et generisk begrep, selv om det brukes på den måten av lekfolk og noen få fagfolk."Gipsveggplate" eller "gips" er generiske begreper.SheetrockTM er et merkenavn.
Fem svar:
isherwood
2018-08-27 23:52:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det du ser der er en hybrid gips / gips fra 1950-tallet. Det representerer en overgangsfase mellom tradisjonell treflis og gips til moderne gipsveggsteknikker. Du vil sannsynligvis finne metallskiver i hjørner og metallhjørner i hjørner og døråpninger. Gipsplatene er 18 eller 24 "høye.

Jeg eide et hjem med akkurat det i 17 år og anser det for å være den beste veggbehandlingen noensinne på grunn av sin styrke og holdbarhet, sammen med det faktum at det lett kan kuttes for å si, legge til en stikkontakt.

Hvordan reparerte du denne typen vegg?Jeg har et 50-tallshus konstruert på nøyaktig samme måte, og jeg må reparere et hull i veggen.Trenger du å lage dette laget på nytt med gips og gips eller er bare gips eller bare gips tilstrekkelig?
Send et nytt spørsmål.Kommentarer er ikke stedet for dette.Takk.
Jeg har dette, og det holder veldig bra.Mine klager over det er at den er 1 "tykk i stedet for standard tykkelse, og at den er vanskelig å fjerne på grunn av dreiebenken i hjørnene
Jack
2018-08-28 09:55:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Begrepet for det gipsplatformen, så vidt jeg vet, har blitt kalt "rock lath".

All demo jeg har gjort i ombygging, arkene er / var 3/8 "tykke og 16" høy med 4 fot bred. Før steinlister kom, ble det satt treflate på veggene som var 4 fot lange med ca. 1 1/2 "striper. Den ble spikret i seksjoner som var 16" brede. Dette ble gjort over hele veggen eller taket, slik at hver 16 "X 4 'seksjon ble forskjøvet over forrige seksjon nedenfor. Bildet nedenfor illustrerer dette selv om det er et tak. Det får ideen til.

enter image description here

Fjellbenken ble installert på omtrent samme måte. Noen av produsentene av den la til hull gjennom bergbenken, slik at gipset ville "taste inn" på samme måte som trelatene tillot. Jeg har også sett steinlister uten disse hullene.

Gipset er installert på samme måte som det gjøres med trebrettet med unntak av "skrapelakken" som trengs til trebenk. Lagene du ser er "den brune kappen" (selv om denne er grå) og den hvite kappen på toppen. Den hvite kappen er den faktiske gipsoverflaten som er malt og veldig slitesterk. Den brune kappen, så vidt jeg vet er ikke puss, men et portland sementbasert produkt som ble brukt til å flate ut veggene. Eldre versjoner på østkysten ville ha vært annerledes, det var slik begrepet brun pels ble til. eless, den eldre ripejakken, den brune kappen og den hvite kappen utgjør alle en gipsvegg. Bergstenen er montert på samme måte som de større gipsplatene blir gjort i disse dager med negler.

DaveM
2019-10-19 05:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Men jeg kan ikke forestille meg at noen legger opp gips og deretter pusser over den!

Det er en veggfinishtype som heter "Plaster Veneer" som er nettopp dette. Huset mitt (i New England) er gjort på denne måten. Veggene er vanligvis ru med et gipsplate med fuktighetsabsorberende papir, (noen ganger kalt blueboard), og deretter skummet med ca. 1/8 tommer finérpuss. Resultatet er en veggflate som ikke er myk som papirbelagt gipsplate som ganske enkelt er malt. Det motstår den slags bulking som mykt brett vil få fra å støte. Det tar veggpapirpasta godt, og kan lett strippes og / eller males. Pussingen er en kunst som krever dyktighet, og resultatet føles ganske glatt å ta på, men har naturlige variasjoner i overflatens flathet på grunn av håndverktøyet.

Wikipedia - Gipsfiner

CertainTeed merke finer gipsbunn gipsvegg

Finér Gipspose prøve enter image description here

Ah ha: En god forklaring på det tynne tredje laget som er synlig helt til venstre for prøven på bildet!
Jeg har sett dette ganske ofte og til og med gjort det selv for å matche ombygde områder.men aldri så tykk.En gipsfrakk med sand i er veldig tøff og vil vare lenger enn rett opp Sheetrock.+
Machavity
2018-08-27 23:59:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tro det eller ei, gips går tilbake til 1916. På den tiden ble gips ansett som det overlegne produktet . Jeg fant denne artikkelen som beskriver scenariet ditt

Med alle bruksområdene og fordelene, hvorfor nølte byggherrer med å bruke noe så enkelt som gips? På den tiden ble gipsplater tenkt på som en billig løsning, uten noe av den fine kunsten knyttet til å lage gips. Folk ønsket ikke å bo i hjem som var skummelt konstruert, så de holdt seg til tradisjonen og bekostningen av gips.

Mens gips ble det foretrukne materialet etter andre verdenskrig, er det ikke vanskelig å se noen med penger (og old school-tenking) på 50-tallet som ønsker gips, slik at du får denne rare inversjonen, der de legger billigere gips under gipset.

Jim
2019-10-19 03:43:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har kjørt på dette nå to ganger på to forskjellige ombygginger. Den ene var et kjellerbad på 1960-tallet, og jeg syntes det var helt rart første gangen jeg fant den. Så jeg bare løp inn i den igjen på datteren min på 1940-tallet, da vi ombygget kjøkkenet, spisestuen og hovedsoverommet. Hver var 16 "x 1 / 4ish rock lath på piggene og deretter ca 1/2" av sandpuss med en jevn toppstrøk. Jeg fant ut at jeg kunne lappe med 1/4 "gips strippet på pigger og deretter 1/2" eller 5/8 "gips på toppen for å matche opp tykkelsene. Vi prøvde å kutte ut for en ny dør for å gjenbruke den for å dekke hvor vi flyttet den gamle døren fra. De 16 "bredde på dette mislyktes da veggen falt ned på trekkspillstil som falt hver 16.". Neste uke skulle vi være tilbake til normal 1890-talls lakk og puss med en total tarm. fordi metallnettet de bruker gir veldig smertefulle kutt.

Hei, og velkommen til Home Improvement.Takk for svaret;fortsett å komme.Og du burde sannsynligvis [ta turen vår] (// diy.stackexchange.com/tour) slik at du vet hvordan du best kan bidra her.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...