Spørsmål:
Hvordan unngå å strippe skruehodene?
Paul Price
2018-07-24 07:28:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I minst to forskjellige sammenhenger nå (installere dusjhåndtak, installere port på gjerde) har jeg funnet meg selv å fjerne hodet på skruen utover all bruk. Jeg må gjøre noe galt, så hva er det?

Skruene jeg kjører er to eller tre inches lange med et Phillips-hode. Jeg bruker en trådløs boremaskin med en Phillips-bit. Jeg opplever at uansett hvor hardt jeg skyver bak boret (selv med all kroppsvekten jeg kan mønstre) og uansett hvilken hastighet jeg kjører, hopper boret ut av skruehodet. Når det skjer gjentatte ganger (enten fordi jeg tror jeg kan klare det hvis jeg bare skyver det hardere, eller hvis jeg blir frustrert), blir hodet strippet, og så har jeg flere problemer (å få ut skruen, bytte ut den og å få erstatningen inn uten å strippe it ) som satte prosjektet tilbake. Hva gjør jeg galt?


OPPDATERING: Takk til alle som bidro til de gode svarene nedenfor! Etter å ha sjekket skruene og bitsene mine (Phillips, ikke Pozidriv; riktig størrelse, ikke slitt), boret bredere styrehull og deretter var forsiktig med hastighet og dreiemoment, bestemte jeg meg for at jeg ikke brukte riktig verktøy for jobben (hva er det de si om dårlige arbeidere?) og jeg gikk og fikk en slagleder. Så gikk de første skruene inn som magi --- det var utrolig! Og så klippet den av hodene på de neste par skruene. Grrr! Jeg klarte ikke å få restene ut, og endte med å bore nye hull der jeg prøvde noen nye butikkskruer --- samme resultat. Dobbelt grrr! Så jeg boret noen nye hull og prøvde noen skruer med sekskantskrue, som gikk helt fint inn med en stikkontakt på min trådløse boremaskin. Hurra!

Konklusjon: Jeg hater Phillips-hoder for situasjoner med høyt dreiemoment; Jeg foretrekker mye sekskantede hoder. Slik avgjorde jeg akkurat denne saken, men det er noen veldig viktige og nyttige svar nedenfor som ikke ble "akseptert" som likevel kan hjelpe mennesker i litt andre omstendigheter.

Relatert: https://diy.stackexchange.com/a/106688/2815
Brukte du "terrasseskruer" i gjerdearbeidet?Noen av disse har et kombinert phillips / firkantet drivhode * og * en driverbit er inkludert i boksen med skruer.Du kan kjøre med enten Phillips eller kvadrat, men kombinasjonen gjør det enda bedre.
Så vidt jeg kan si, er skruene og biten bona fide Phillips (ingen firkant, ingen Pozi-vinger).Jeg valgte ikke dem: de er bare skruene som fulgte med settet jeg installerer.Produsenten ser ut til å tro at de er de riktige skruene for jobben.
Gå saktere?Vanskeligere for å hoppe ut hvis du bremser på slutten.I tillegg til å kontrollere bitstørrelse og tilstand og type som ellers foreslått.
Har sjåføren din en momentbegrenser?Det er vanligvis en nummerert krage som du vrir.Toppinnstillingen er ofte en grafikk av et bor.Når jeg kjører skruer, spesielt Phillips, bruker jeg en veldig lav maks. Momentinnstilling.
Trinn ett i nesten ethvert prosjekt er å kaste skruene de ga deg.
Regel 1 er å bruke riktig størrelse bit.Regel 2 er å forkaste slitte biter.
Hvis jeg kunne oppgi @Mazura's-kommentar to ganger, ville jeg gjort det.Skruer som leveres med maskinvare er alltid de billigste skruene produsenten kan kjøpe.De er vanligvis for stumpe til å brukes i noe annet enn det mykeste materialet uten å bore et pilothull først, og ofte er de laget med for mykt materiale slik at hodet river veldig lett opp.Dump dem og bytt til en skrue av høyere kvalitet.
Høres ut som om du prøver å bruke treskruer i en oppgave der forsinkelseskruer ofte brukes.
Å kutte av hodet er en del av læringskurven med slagdrivere.Men jeg bruker imitasjon (1) Deckmate-skruer til omtrent alt, og jeg kan aldri huske at jeg klemte hodet av en av dem.(1. fordi de sluttet å lage combo square drive, og nå er de alle dumme torx, så nå må du bytte mellom P2, Combo SD, * og * torx hele dagen hvis du gjør renovering.
Bittene kan ha trengt ombygging, men SD var dritten.Du * kan * bruke en P2 (Phillips * eller * firkant!) For å trekke dem ut eller sette dem inn. Lykke til med å bruke en torx-bit til noe annet enn en torx-lås som er akkurat i riktig størrelse.
Når du har fjernet hodene, er et fint triks for å trekke dem ut å bruke en ** gummihanske eller en plastballong ** for å øke friksjonen.
Fjorten svar:
fixer1234
2018-07-24 10:04:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva gjør jeg galt?

Hvis du fjerner hodene, er nok ikke Phillips-hodeskruer den rette typen for jobben. De kam ut under for stort dreiemoment [1] . Og når de først gjør det, blir biten et slipeverktøy som fliser hodet. De er gode til bruk der det ikke kreves høyt dreiemoment. Phillips-hodeskruer beregnet for bruk der de kan kreve noe dreiemoment er herdet, noe som reduserer flisen hvis de kommer ut.

Løsningen er å bruke riktig skrue for jobben, og å ikke erstatte brute kraft for riktig teknikk i en krevende situasjon. Overdreven dreiemoment bør ikke kreves hvis du ikke kutter hjørner på teknikken. Men hvis mye dreiemoment er nødvendig, bruk skruer som kan takle det.

 • Bor et pilothull. Det er faktisk forskjellige optimale størrelse pilothull som anbefales for forskjellige materialer. Med mykt treverk er et pilothull i nøyaktig størrelse ofte ikke kritisk hvis du er i nærheten, men hvis du skruer inn i hardved eller metall, er pilothullet i riktig størrelse viktig.
 • Smør trådene ved å gni skruen på noe stearinvoks eller såpe (ikke flytende såpe) før du kjører den.
 • Ikke bruk en slitt drivbit eller en som er ikke den nøyaktige størrelsen på hodet. Dette er spesielt viktig for Phillips-hodebiter fordi kamming og sliping av hodet også kverner boret, noe som gjør det mer utsatt for å komme ut.
 • I en krevende situasjon, bruk herdede skruer eller en annen type hode. For eksempel er firkantede, sekskantede (Allen) eller stjerne (Torx) stikkhoder vanlige for applikasjoner med høyt dreiemoment, eller et sekskantet hode som du bruker en stikkontakt for å vri.

[1] Det er et langvarig argument om cam out var et forsettlig designmål eller bare et kjennetegn på designet. I følge Wikipedia: Designet blir ofte kritisert for sin tendens til å kaste ut ved lavere dreiemoment enn andre "krysshode" -design. Det har lenge vært en populær tro på at dette faktisk var et bevisst trekk ved designet, med det formål å montere aluminiumsfly uten å stramme festene. Det mangler omfattende bevis for denne spesifikke fortellingen, og funksjonen er ikke nevnt i de opprinnelige patentene. Imidlertid beskriver en forbedring fra 1949 til den opprinnelige designen beskrevet i US patent nr. 2.474.994 denne funksjonen.

Jeg har kommet til å hate Phillips hodeskruer.Jeg bruker skruene som fulgte med settet jeg installerer, men etter å ha strippet et par var min første tanke å gå og få en lignende skrue med et annet hode.
En annen type skruehode som jeg ofte ser er trippel-firkantet.Det ser ut som en torx.Her er en god side som referanse: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screw_drives
Etter at den nye slagdriveren min hadde klippet av hodene på noen få Phillips-hodeskruer som fulgte med settet, bald jeg på Phillips-hodet.Jeg klarte å finne noen passende skruer med et sekskantet hode, og de gikk helt fint inn med en stikkontakt festet til min trådløse boremaskin.Takk for rådet!
Når du har brukt sekskant- / stjerneskruer, er det veldig vanskelig å bruke noe annet.
Phillips-hoder var faktisk designet for å komme ut.Den samme fabrikken skiftet deretter hodene litt for å produsere Pozidriv, som motsto camming out (eller cam outing!) Bedre, for forskjellige applikasjoner.Allen og Torx er mye mer positive - til og med ganske rustne, men det hjelper oss ikke når vi trenger å fjerne skruer med stjerneskruer.
-1
@DavidRicherby - kanskje det ikke var designet på den måten, men det er det som skjer, derav PoziDriv og all min forskning sier at det er samme fabrikk / selskap.Vennligst opplyst meg videre.
@Tim Phillips ble opprinnelig [patentert i USA] (https://patents.google.com/patent/US2046837) av Phillips Screw Company (ikke å forveksle med Philips med en L, det nederlandske elektronikkselskapet), senere det amerikanskeSkruefirma.Posidriv ble oppfunnet i Storbritannia av GKN ([patent] (https://patents.google.com/patent/GB1006509A/no)).
@DavidRicherby - det ser ut til at selv om patentet på PoziDriv ble oppnådd i '62 / '63, ble originalene produsert av American Screw Co. og Phillips på slutten av 50-tallet, i USA, som en forbedring av det glidbare Phillips-konseptet.Kanskje ingen gadd å patentere det i 10 år eller så?
@DavidRicherby, du og Tim har begge rett.Fra Wikipedia: Designet blir ofte kritisert for sin tendens til å kaste ut ved lavere dreiemoment enn andre "cross head" -design.Det har lenge vært en populær tro på at dette faktisk var et bevisst trekk ved designet, med det formål å montere aluminiumsfly uten å stramme festene.Det mangler omfattende bevis for denne spesifikke fortellingen, og funksjonen er ikke nevnt i de opprinnelige patentene.Imidlertid beskriver en forbedring fra 1949 til den opprinnelige designen beskrevet i US patent nr. 2.474.994 denne funksjonen.
Michael Karas
2018-07-24 10:14:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan ha et eller flere av problemene som følger:

 1. Du bruker feil størrelse driverbit for skruetypen. Forsikre deg om at biten passer perfekt i sporet på skruen.
 2. Du prøver kanskje å bruke en driverbit som har kantene avrundet så dårlig fra tidligere bruk at biten er nesten ubrukelig.
 3. Du har kanskje en veldig billig driverbit valgt fra et stort sortiment. Svært ofte har disse billige settene driverbiter som er laget av veldig mykt metall og lett kan strippes.
 4. Det er ikke sikkert at du borer et riktig hull i skruen. Pilothullet må samsvare med innvendig diameter på skruegjengen slik at det er et sted for skruekroppen å komme inn i hullet og bare la skruegjengene gripe inn på innsiden av pilothullet.
 5. Du bruker kanskje skruer av en type som er uforenlig med materialene du prøver å skru inn i. Det er spesifikke skruer av tre, stålplate og aluminium.
 6. Du forsømmer å smøre skruen før du prøver å kjøre den hjem. Gni skrutrådene over en myk balsåpe kan gjøre hele forskjellen i å få en skrue installert. Flytende såpe anbefales vanligvis ikke, da det kan flekke treet hvis det løper ut på treflaten.
 7. Hvis du skruer inn i et metallstykke, er det en bestemt grense for tykkelsen som en gitt skrue kan trenge gjennom selv med riktig pilothull og materialkompatible skruer.
Jeg kjøpte en pakke med litt god kvalitet Wera-biter til boret / driveren, og forskjellen er natt og dag - ved å bruke riktig størrelse biter de nesten aldri ut eller tygger hodet, mens billige biter begynner dårlig og blir bare verre for hverhendelse.Ikke vær sjenert av å kaste litt som har kommet ut en for mange ganger, de er ikke så dyre og livet er for kort til å ødelegge et prosjekt for et par pund.
# 8.Du kan holde boret på skrå.Forsikre deg om at borekronen er på linje med skrueakselen.
# 9.Hvis boret ditt har innstillinger som hammer / skrue / bor, må du sørge for at du bruker "skrue" -innstillingen.
# 10.Hvis du kjøpte en veldig billig eske med 2-3-tommers skruer som på klaring eller fra dollarbutikken eller noe, så er de sannsynligvis laget av et veldig billig metall.Jeg har aldri hatt problemer med å kjøre en 3-tommers skrue i en 4x4-stolpe.
# 11.** [Er boret ditt en slag / bare hammer-modell?] (Https://hips.hearstapps.com/pop.h-cdn.co/assets/16/03/1280x2083/gallery-1453484981-ridgid.jpg?endre størrelse = 480: *) **
# 12 Du har en clutch på boret / den skrutrekkeren, men du har satt den til for høyt dreiemoment.
# 0 bruker Phillips i utgangspunktet i stedet for noe som en Torx eller Robertson.
# 4 er det mest sannsynlige scenariet.OP trenger ikke å legge all sin vekt på å skru en skrue med et riktig forboret hull (til hullstørrelse og dybde).Kanskje hvis det var noe veldig hardt materiale, men dusjer og porter, nei.Hvis jeg ved et uhell bruker boremodus i stedet for støt på et forboret hull, går det bare gal raskt og potensielt striper på slutten, men skruen vil bunn ut der den må være.
Takk for alle disse nyttige ideene.Jeg vurderte dem, men til slutt bare ga opp på Phillips-skruene.Så det at dette ikke er det "aksepterte" svaret, betyr ganske enkelt at det ikke virket for meg og ikke betyr at noen andre ikke vil tjene på disse veldig nyttige hensynene.
AndyT
2018-07-24 13:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva gjør jeg galt?

Bruk en bor for å drive skruer. Før hadde jeg det samme problemet som deg, til jeg byttet til å bruke en Impact driver i stedet.

Bor er designet for å bore hull. De leverer et pent jevnt dreiemoment. Når motstanden til skruen øker, vil dette føre til utkasting.

Slagdrivere er designet for å skru skruer. De leverer et variabelt dreiemoment. Når skruenes motstand øker, vil det variable momentet "sparke" skruen rundt, noe som gjør det mindre sannsynlig å kamme ut. (Ikke sikker på at jeg har fysikken til "hvorfor" de fungerer bedre helt riktig. Men jeg lover deg at de gjør det.)

Ta en titt på https://diy.stackexchange.com/a/21215/42053 for svaret ditt på hvorfor de fungerer bedre når de brukes riktig :)
Jeg har ikke fjernet en skrue siden jeg flyttet til en slagdriver.Det er som magi, og du kan gjøre det med en hånd - det kreves ikke mye krefter.
En advarsel med en slagdriver er at ikke alle skruer er designet for å ta dreiemomentet - jeg har hatt noen treskruer som bare skjæres av i hodet.Skruekassen skal indikere om de er støtvennlige (selv om jeg aldri har hatt noe problem med de vanlige rundskruene # 2 stjerneskruer som følger med ting som gardinstenger osv.)
Jeg gikk og fikk meg en pådriver.De første skruene gikk inn som magi, og jeg var i ekstase."Hvor har du vært hele mitt liv!"Så klippet hodene på de neste par skruene rett av, noe som gjorde problemet enda verre.
@PaulPrice - Gjett det er en +1 til Tanayas kommentar over din da!Kan ikke si at det er et problem jeg har hatt personlig, men da bruker jeg hovedsakelig slagdriveren min på pakker med "skikkelige" skruer når jeg monterer piggvegger etc. i stedet for hva som kommer med et gelender.
Jeg liker støt skrutrekkere også.Min forklaring er at det tar litt tid (ikke mye, men noe) for biten å jobbe seg ut av skruehodet.Slagdriveren er akkurat det: en serie støt med praktisk talt ikke noe dreiemoment i mellom.Så det gjennomsnittlige dreiemomentet er fortsatt betydelig, samtidig som det lar biten sitte igjen.
Jim Stewart
2018-07-24 09:22:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan være at driveren du bruker ikke er en Phillips, men en Pozidriv eller skruene er Pozidriv og driveren er en Phillips.

Se https: //www.finehomebuilding. no / 2015/09/16 / hva-er-forskjellen-skru-bits-phillips-vs-pozidriv

+1 9/10 saker etter min erfaring, men jeg er i et marked med høy Pozidriv-penetrasjon.
Nesten sikkert dette.Se på skruehodet.Er det et tynt "X" overlagt pluss tegnet?I så fall er det Pozidriv.Se på sjåføren din.Er det ekstra "finner" nede mellom de fire viktigste?I så fall er det Pozidriv.
@Sneftel OP har ikke oppgitt en plassering, og jeg har blitt fortalt at Pozidriv i USA er uhørt.
@Agent_L Pozidriv-skruer er uvanlige i jernvareforretninger (mindre i elektronikkforsyningshus).Men Pozidriv-biter er ekstremt vanlige i driverbitsett.
Jeg setter pris på svaret, men så vidt jeg kan vite er det ikke en Pozidriv-skrue eller bit.Dette er faktisk USA, og jeg har aldri sett en Pozidriv i det virkelige liv før.
Så du mener alle de "billigproduserte Phillips-skruene som ser litt morsomme ut og * alltid * striper hvis du ikke er veldig forsiktig" som jeg har brukt egentlig skulle være slik fordi de er "Pozidriv"skruer og trenger en annen driver?Fantastisk.
@aroth ja, Pozidriv er fantastisk når du bruker riktig driver.Mye mer solid følelse og striper nesten aldri.Den ble designet for å være lik Phillips, men for å forbedre noen av dens mangler.
@Agent_L IKEA bruker Pozidriv-skruer utelukkende, så det er ett sted du vil se dem i USA.
@Agent_L jeg bruker dem mye i USA (jobber i sfh konstruksjon)
@Sneftel _ "Pozidriv-skruer er uvanlige i jernvareforretninger ..." _ - Kanskje der du bor, men der jeg er fra Pozidriv-skruer overgår Philips-skruene tydeligvis i jernvareforretninger;)
Harper - Reinstate Monica
2018-07-25 04:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En vanlig feil av uerfarne mennesker er å gå rett inn med et fancy elektroverktøy, og aldri lære oppgaven med håndverktøy. Dette fratar deg mye taktil erfaringskunnskap som er viktig for å lykkes.

Hvis du hadde brukt en vanlig gammel Philips-skrutrekker, ville du først ikke tygge hodene. For det andre vil du raskt oppdage kjerneproblemet : du ber skruen utføre langt utover dens designevne. Materialet du skrur inn i er for hardt, eller du borer for dypt osv. Du vil se hardt på materialet og forbore hullet, og hvis det ikke er nok, bor det litt større - til det er mulig å kjøre skruen med en vanlig skrutrekker.

Etter den første vet du nå hvilken borestørrelse som er riktig for forboring. Så du lar bare den øvelsen ligge i boret / driveren.

Hva med å gjøre mange av dem? Jeg tar tak i hurtignøkkelen og bitholderen .

enter image description here bildekilde

Dette gir meg flere ting samtidig:

 • arbeidshastighet om det til et elektroverktøy (jeg har gjort et tak med dette)
 • presis kontroll ikke mulig med elektroverktøy - jeg setter nøyaktig dybden jeg vil ha
 • ingen rotte-tat-tat som kaster ut Philips-hodet, når det hopper, bare stopp
 • ekstremt nøyaktig dreiemomenttilbakemelding, så ingen sjanse for å bryte av en skrue
 • muligheten til å skyve ganske hardt på skruehodet
 • går aldri tom for batterier
Machavity
2018-07-24 17:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du nevnte at du bruker en trådløs boremaskin. Husk at det er en forskjell mellom boring (dreiemoment går til bithastighet) og kjøring (dreiemoment går til kraften bak skruingen). Hvis du noen gang kjøper en trådløs skrutrekker, kjører den bare.

Hvis du har en nyere trådløs boremodell, kan den ha en bryter mellom de to (min Dewalt gjør det), og du vil merke forskjellen umiddelbart, fordi i kjøremodus snur biten ikke like raskt.

Slagdrivere tilfører vibrasjon til kjøremiks. De kjører til biten møter motstand, og deretter vibrerer den litt for å hjelpe skruen (det gir en høy racket i prosessen). IKKE forveksle disse med hammerbor, da hammerbor er ment å slå borkroner gjennom mur. Sørg også for at alle skrutrekkerbiter du bruker med en slagdriver er ment for det formålet (de kan makulere vanlige borekroner som ikke er herdet mot vibrasjonene).

Jeg visste aldri at det var borekroner som kunne brukes med hammerboringen - da jeg brukte hammerboringen (ved en feiltakelse) med et skruehode fra Philips, ble resultatet at sprettingen av boret resulterte i at hodet hoppet ut hele tiden.Har de bare mye dypere hoder for å stoppe dette?
Hammerbor er ikke ment for å skru skruer.Periode.Slagdrivere er for kjøring.
@UKMonkey - I en hammerboring er hamringen en bevegelse langs bitens akse, inn i veggen.Den brukes til boring i mur.I et støt har driveren en vridende vibrasjon, dvs. rundt bitens akse.Den brukes til å skru skruer.Slagbor og slagdriver er veldig forskjellige ting.
@Machavity - Batteridrevet bor har omtrent 22 forskjellige kjørehastigheter, boreinnstillinger og hammerbor.Ingen av de 22 kjørehastighetene er like bra for å skru skruer som en støtdriver.
@AndyT Ahh - takk - jeg hadde aldri hørt om en slagøvelse;(Jeg var veldig overrasket over at man noen gang kunne bruke en hammerboring til å gjøre alt annet enn å bore!) - Jeg antar at det er forskningstid for å lære hvordan de fungerer!
@AndyT Kommer ikke til å være uenig (slagdrivere er gullstandarden her), men hvis OPs drill har en innstilling for å gjøre kjøringen enklere, hvorfor ikke merke det?Jeg bruker min på den måten fordi jeg ikke har råd til en pådriver for øyeblikket.
@UKMonkey - Ikke slagbor, slag ** driver **.Fordi det er for ** kjøring ** ikke boring.
@UKMonkey en "slagdriver" er ikke det samme som en "hammerbor".
Jeg er ikke sikker på at "vibrerer" skruen er en nøyaktig forklaring.Min forståelse er at støtdriveren i hovedsak roterer en liten mengde tilbake, begynner å snurre for å få litt fart og "påvirker" drivkronen ved hjelp av den roterende tregheten.Det føles som vibrasjon i armen, men det er ikke grunnen til at den driver skruene så godt.
@JimmyJames Jeg burde nok ha valgt et bedre begrep.[Wikipedia har en god beskrivelse av slagdrivere] (https://en.wikipedia.org/wiki/Impact_driver)
Phill
2018-07-26 14:15:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg hadde det samme problemet med liten elektronikk. Jeg er faktisk veldig overrasket over at jeg ikke har sett noen nevne JIS (Japanese Industrial Standard) skrutrekkere ennå.

IIRC, Phillips-hodeskruer er faktisk spesielt designet for å komme ut med et visst dreiemoment. Dette skyldes utformingen av hodet til skruen / skrutrekkeren. I utgangspunktet er JIS rettere, snarere enn å cam ut, den griper.

Her er en god video som viser forskjellen mellom JIS og Phillips: https://www.youtube.com/watch? v = gEwVUZr5xxQ

Det fine med JIS-skrutrekkeren er at den passer til Phillips-skruen, slik at du kan hente et helt sett med JIS-skrutrekkere, og de er fremdeles universelt brukbare.

Gitt hvor nyttige de er, forbløffer det meg ærlig at de sjelden blir funnet utenfor Japan. (Jeg måtte faktisk bestille min fra Japan)

XP84
2018-07-26 02:34:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helt enig med andre her om at hex, Torx, Pozidriv osv. alle er bedre for de fleste formål, siden Philips eksplisitt er designet for å cam ut, noe som var nødvendig for eldre automatisert monteringsutstyr som stolte på på det for å stoppe fra å overskrive skruen, i stedet for bare å måle dreiemoment og stoppe på egenhånd som enhver moderne robot ville.

Jeg ønsket å legge til en ting til for folk å huske på for situasjonene når du bare har de underordnede Philips-skruene og en vanlig bor tilgjengelig.

Mange bor har en variabel momentkobling (vanligvis en ring rundt chuckområdet som du kan rotere). Generelt sett, prøv å starte med dette i den nedre enden av området og prøv å kjøre i skruen. Hvis det skraler før du er ferdig, vil du vite at du trenger mer dreiemoment og kan skru opp dreiemomentet OG bruke mer trykk for å unngå å kaste ut og strippe hodet og bite alt i stykker. Tanken er å holde koblingen lav nok slik at du ikke kan bruke mer dreiemoment enn skruen kan takle. Hvis du trenger mer dreiemoment, vil boren skralle uskadelig i stedet for å fjerne skruen. Når det skjer, pleier jeg å omplassere meg for å bruke mer kraft og deretter skru opp dreiemomentet. Den andre fine tingen om dette er at hvis du kjører, si 10 skruer til noe, kan du justere dreiemomentet på den første eller to slik at det skreller riktig slik du vil at det skal stoppe, så vet du at du kan kjøre de andre 8 med akkurat den riktige dreiemomentet for å stramme det uten å overkjøre det og potensielt skade materialet ditt, bryte av hodet osv.

Phillips-skrutrekkere var IKKE designet for å komme ut.Det var en utilsiktet svakhet i designet, ikke et bevisst mål.(Hvorfor begrense dreiemomentet ved å skade skruen og / eller skrutrekkeren?)
@Sneftel - hvis du ikke tror på meg, kan du se side 7 i raffinementet av patentet, som starter rundt linje 37. Du kan gå hit og Ctrl-F for "mest kraft" https://patents.google.com/patent/ US2474994? Oq = patent + 2474994
@Sneftel Målet var ikke å skade skruen eller driveren, det var at sjåføren spratt ut av hodet som et alternativ til å ved et uhell snappe av hodet eller skade arbeidet.Hvis jeg måtte gjette, antar jeg at stikkontakten i skruehodet kan ta overgrep den ene gangen de sannsynligvis noen gang ville blitt snudd, og førerhodene ville ha på seg uansett og bli erstattet, og dette var akseptabelt for dem.Uansett er jeg glad for at vi ikke har behov for en slik tilsynelatende søppel-design i dag, men skulle ønske vi ikke fortsatt hadde disse darn skruehodene som en arv av det!
thom_nic
2018-07-27 07:55:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mange tilbakemeldinger her, men jeg vil understreke et poeng som andre har nevnt i forbifarten:

Star Drive, AKA "Torx"

Jeg bruker nesten utelukkende "star drive "(AKA torx)" konstruksjonsskruer "som disse Grip-Rite konstruksjonsskruene eller hvis du vil, pan-head-skruer fra Spax .

Impact Driver ≠ Drill

Jeg har også funnet at en impact-driver er mye mer effektiv. Jeg eier Dewalt børsteløs modell som jeg bruker til de fleste "skrue" jobber. (Hvis du allerede eier andre trådløse verktøy som Milwaukee, Makita osv. Jeg er sikker på at støtdriveren for noen av dem er anstendig.)

Hvis jeg trenger det, kan jeg kjøre a 6 " lag bolt gjennom hardt tre uten pilotboring. YMMV, med mindre du gjør grovt arbeid, er det fortsatt en god ide å bore piloter slik at du ikke knekker treet! Men problemet er ikke lenger å fjerne skruehodet. Jeg har bokstavelig talt slått i skruene hvis jeg er uforsiktig og kjører inn i noe for hardt, men jeg bekymrer meg ikke lenger for å fjerne et skruehode.

Konstruksjonsskruer FTW!

Jeremy
2018-07-25 20:58:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøver å bruke robertson (firkant) for de fleste applikasjoner. Med disse er det vanligvis et tilfelle å bruke feil bitstørrelse på skruen for å fjerne hodet.

Stilez
2018-07-30 13:43:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har gjort mye arbeid de siste 3 årene med skruer med høyt dreiemoment. Arbeidet har involvert forskaling for betong, så det må være veldig sterkt bygget og solid - alt er 2x4 tommer (47x100 mm) tømmer, noen ganger 3 x 6 tommer (75 x 100 mm). Skruene har vært vanlige treskruer, men også 150 mm tunge skruer. Jeg bruker en drill / drill driver i stedet for en impact driver, som har separat hastighet og dreiemomentkontroll.

Det jeg har funnet er en blanding av ting, kanskje noen av dem vil hjelpe:

 • Skruehode - skruehodet er avgjørende. Vanlig krysshode (Phillips) kammer ut eller deformeres for lett. Pozidrive er bra. Men for pozidrive er det avgjørende at du trenger litt + skrue som sitter tett for å få dem til å fungere. En pozidrive som har løs passform, vil ha de samme problemene som vanlige phillips. Gode ​​merkbare flyttbare pozidrive-biter ("heks" stil) er billige - bruk dem og kjøp et godt merke. Utover pozidrive er skruer med sekskant- og torxhoder ideelle - de har aldri kastet ut for meg og er designet for høyt dreiemoment. Men ikke alle skruer og størrelser har dem. De er også ofte dyrere, så det kan være lurt å finne måter å unngå dem og få "vanlige" hoder til å jobbe for deg. Skruene jeg bruker mest er pozidrive (opptil ca 100 mm) og heks / torx tunge hoder (rundt 250+ mm).
 • Skruekvalitet - Jeg har lagt merke til at noen billigere skruer ser ut til å være mye mykere, eller at spaltene i hodet er mykere - de deformeres mye lettere enn andre lignende skruer av andre billige merker. Prøv et par forskjellige skruer av samme nominelle størrelse, og se om noen av dem går inn og ut flere ganger, mens andre begynner å bli deformert etter bare å gå inn en gang, med tøft tre / materialer. Jeg har hatt dette selv med store skruer som går inn i plastplugger i betong - det er ett merke som bare ser ut til å ha myke hoder som aldri holder sporene sine, som jeg bare ikke bruker lenger.
 • Hastighetskontroll - å gå for fort betyr at når en camouttur skjer, vil biten fortsette å hamre sporene når den cams, og dette skader begge deler. Sikt etter langsom / variabel hastighet, høyt dreiemoment - og nok trykk til å holde biten tett i sporet. Men sikte på langsom hastighet / høyt dreiemoment. Å ha en drill / driver med disse som separate kontroller har vært avgjørende. Ofte betyr å gå sakte også mindre dreiemoment - noe som er et problem.
Joe Fala
2019-03-11 06:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dere i USA må finne en måte å importere Robertson-skruer på. De er de beste skruene med høyt dreiemoment. Historien går slik

Robertsons skruefirma var i en avtale med Henry Ford selv. Ford ønsket eksklusivitet for Robertson-hodeskruer for Ford Motor Company. Robertson nektet å gi eksklusivitet, og Ford styrte i utgangspunktet Milton Ontario med hovedkontor ut av USA. Nå har amerikanske produkter og all amerikansk import til Canada de darn philips skruene eller sekskantskruene. De er bare ikke veldig bra for applikasjoner med høyt dreiemoment. Og bitene slites ekstremt raskt.

getterdun
2018-07-25 18:09:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Avrunding av Phillips-hodeskruer er noe vi alle har opplevd.

Når du skrur av Phillip-hodeskruer som jeg vet ikke er stramme (av erfaring), bruker jeg en batteridrevet skrutrekker. Hvis de er tette, prøver jeg å bruke en vanlig stjerneskrutrekker med størrelsen (# 1, # 2 eller # 3) for å matche skruen. Og hvis den løsner, bruker jeg den skrutrekkeren, den batteridrevne, eller en bor, avhengig av hvor mange skruer det er å fjerne. Noen ganger vil ikke skrutrekkeren skru på skruen. Så bruker jeg en slagdriver som du treffer med en hammer. Det får alltid de veldig harde ut.

Chris H
2018-07-26 19:48:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det har vært en omtale av dreiemoment så langt, men det svaret nevnte ikke at du ofte kan variere det maksimale dreiemomentet med en clutch. 18V trådløs (en eldre versjon av denne) har en krage for å stille dreiemomentet i trinn opp til 22, så bor, deretter slagbor. Dreiemoment opp til omtrent 10 er bra for de fleste treskruer, bortsett fra små som jeg uansett ville gjort for hånd. Dreiemoment 15 eller oftere klikker på skruer hvis de ikke er en type som kan kam ut, men som er bra for treskruer.

Hastighetskontroll utføres med avtrekkeren (faktisk har min også to områder med en bryter. ) og det er ikke nødvendig å gå flatt ut når du skruer, bortsett fra midt i en veldig lang skrue - start sakte og avslutt sakte.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...