Spørsmål:
Hvordan fjerner jeg fugemasse trygt og rent fra et plastbad?
Neil Barnwell
2010-07-30 16:38:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg trenger virkelig å bytte ut fugemasse rundt badekaret, men jeg vil gjøre en god jobb med å fjerne de gamle tingene først.

Badekaret er av plast og veggene er flislagte.

Hva er den beste måten å få av de gamle tingene uten å etterlate rester eller skader, slik at nytt fugemasse kan påføres?

Jeg brukte et barberblad for å fjerne fugemasse. Kom rett av. Jeg fjernet den fra en flisoverflate.
Ni svar:
ChrisF
2010-07-30 17:12:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du må kanskje ty til gammeldags albuefett.

Tetningsmassen skal komme lettest av flisene, både mekanisk ved å skrape med en plastkant - den flate kanten på en klebende spreder skal være egnet, og om nødvendig kjemisk (selv om jeg ikke er 100% sikker på hva du kan bruke), da den glassede overflaten vil være vanskelig å skade.

Plastbadet kan forårsake flere problemer. Jeg vil begynne med å gni eller skrape med plastkanten - men ta mye mer vare. Kjemikalier skader også overflaten. Du kan prøve å bruke et plastsikkert rengjøringsmiddel.

Doresoom
2010-07-30 19:02:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kjøpte et sett som ligner dette, og det fungerte ganske bra for både å fjerne den gamle caulk og å bruke den på nytt. Det er plast, så du trenger ikke å bekymre deg for å skrape noe med det.

Det fungerer ganske bra - jeg har akkurat det settet. Skrapen vil få mest mulig alt, og den glattere lager noen flotte linjer når du glatter ut perlen.
Jeff Widmer
2010-07-30 22:26:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er en flott artikkel om hvordan du fjerner forskjellige typer fugemasse. Den snakker også om fordeler og ulemper ved forskjellige typer tettinger når du forsegler.

Fra artikkelen:

Silikonfett kan fjernes med en skarp, ensidig kant barberhøvel i en barberbladholder. Vær veldig forsiktig med å holde barberhøvelen vinklet lavt, slik at du ikke skraper karet eller dusjpannen, spesielt hvis det er plast eller glassfiber. En verktøykniv kan også brukes til å skjære fugen mellom flisene og karet hvis barberhøvelen ikke helt får den ut, spesielt i dypere lommer og hjørner! Noen ganger, hvis du har et porselensbadekar, vil det vises små sorte streker på porselen når du skraper av fugen, selv om du vet at du ikke klødde overflaten. Disse merkene kommer vanligvis av med spritservietten. Hvis ikke, bruk litt skurepulver eller Soft Scrub ... med et minimum av vann.

Rod Fitzsimmons Frey
2010-07-30 21:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanligvis er badekarfylling silikonfett, som kan være en bjørn å rense av. Du kan vanligvis skrelle det meste av det, men flekker og rester blir igjen, og jeg vet ikke noe løsemiddel som kan fjerne herdet silikon. - du vet, den hvite typen med papirhylsen. Tilsynelatende vil det fjerne flekker og siste biter av fastkjøtt. Hvis du prøver dette, kan du rapportere om hvor godt det fungerte!

Å, hvordan hater jeg deg, silikonfett ... la meg telle måtene ... Jeg har klart å fjerne 90% av den på gammeldags måte - sittende i karet med en plastfjerningsfjerner, skraping, skraping, skraping ...
nstenz
2010-08-21 10:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

3M caulk remover gjør underverker - om det er kompatibelt med karet ditt. Det spiste ikke glassfiberkaret vårt, men det spiste akrylkanten. I utgangspunktet kaster du den på og lar den sitte i noen minutter for å myke opp den gamle fugen, og deretter skrape.

Walker
2014-01-30 00:10:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruker hvit eddik til sluttopprydding. Det renser også opp eventuelle mineralforekomster rett ved caulk. Rydd opp så du vil at den nye silikonen skal feste ordentlig.

Peter Wooster
2014-11-03 22:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Walkers svar er det gode. Silikonfylling er løselig i eddiksyre, legg merke til lukten av den når den påføres. Og eddik er 4% eddiksyre, du kan få sterkere ting i en VVS-butikk, men eddik fungerer.

Den løser ikke opp gammel silikon, men den bryter forseglingen mellom den og plasten og det skader ikke akryl. Det fjerner også kalkavleiringer.

Silikon er ikke løselig i eddiksyre
Vernon
2015-04-19 19:22:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har et glassfiberkar, og etter å ha brukt et barberblad brukte jeg Bar Keepers Powder på det, og med litt gnidning med en våt klut kom det hele av og ble ikke matt eller ripet på overflaten. Jeg vil aldri lime en sjampoholder på igjen.

Ken
2015-06-28 02:50:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg brukte Lift Off caulk remover for å få mest mulig ut av det. Det fungerte bra, men å få resten av var en bjørn til jeg prøvde en Mr. Clean Magic Eraser-pute, som tok den rett av!Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...