Spørsmål:
Er det OK å lage en tredje spissjord fra et kaldtvannsrør for en 2-leder krets?
Bryce
2018-01-22 11:48:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når eller er det NEC-koden i samsvar med å oppgradere en 2-leder krets, ved å legge til en tredje spiss utstyrsjord fra et nærliggende kaldtvannsrør?

Et annet tilfelle av å låne en jord fra en nærliggende krets er dekket av: Er det OK å låne en jordledning fra en annen krets? (det korte svaret er at det nå er OK i USA).

Jeg er klar over at denne metoden av jording var en gang vanlig. Imidlertid er en vannrørsmark utsatt for problemer i fremtidig delvis sanitæranlegg, som kan innebære å isolere rør med en dielektrisk forening:

Copper to galvanized dielectric union

Hvis rørene blir isolert, har du en feil -> dødsoppsett. Så ikke en god idé, selv om det var i samsvar. Det kan også være DC-spenningsforskjeller mellom to forskjellige jordarter på grunn av galvaniske forbindelser, temperaturforskjeller og så videre, noe som kan føre til interessant korrosjon.
Hvorfor ikke bruke en [GFCI] (https://en.wikipedia.org/wiki/Residual-current_device)? Da jeg måtte bruke en 2-leder krets, sa alt jeg leste for å bruke GFCI, og det var enkelt å installere. Har du en situasjon der GFCI ikke passer?
Tre svar:
ArchonOSX
2018-01-22 13:20:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når eller er det NEC-kodekompatibelt å oppgradere en 2-leder krets, ved å legge til en tredje pinneutstyrs jord fra et nærliggende galvanisert kaldtvannsrør? / p>

Artikkel 250.118 i National Electrical Code lister opp godkjente metoder for jording av utstyr. Vannrørsystemer er IKKE oppført der.

Rørsystemer av metall i bygninger er pålagt å være bundet til det elektriske jordingssystemet for å forhindre at de får strøm. De brukes ikke som en jordingsleder for utstyr for kretser.

Bruk tid, krefter og penger på å kjøre et eget utstyr bakken tilbake til servicepanelet eller til en annen krets med en jord som du siterte i annet eksempel.

Lykke til!

Et metallisk vannsystem brukes ikke som jording av utstyr, men forvirringen kommer sannsynligvis fra 250,52 (A) 1, som viser metalliske underjordiske vannrør med 10ft eller mer kontakt med jord som tillatt (og ganske ofte brukt) for å gi jording . Så hvis du er i et landlig område med brønnvann og bakkestenger eller plater, må metallrørsystemet være bundet for å holde det på bakken potensial, men hvis du har byvannstjeneste levert med metallrør, inverterer forholdet og vannet service pipe blir din grunnreferanse.
Det er ikke å si at det ikke er et stort nei-nei å bruke vannrørene i bygningen som en erstatning for å løpe tomter fra panelet, selvfølgelig! Den mest åpenbare årsaken her er at rørleggerarbeid andre steder i bygningen lett kan føre til at bakken din kobles fra hvis rør lenger oppstrøms blir kuttet.
@J ... Plastrør er også en ting. Hvis noen oppstrøms erstatter metall med plast ...
@Tonny Ja, jeg nevnte det ikke, men at dette kan skje. Selv om du bare bytter ut en del kobber med PEX / CPVC, bør oppstrøms kobber * fortsatt ha en bindingstråd koblet tilbake til nedstrømsnettverket. Det er veldig mulig at dette ikke skjer, selvfølgelig.
@J ... Veldig mulig ... Jeg liker eufemismen din :-) Etter min erfaring er det mer som 100% unnlatelse av å gjøre det. Jeg har aldri sett det, og jeg har sett dusinvis av renoverte hjem der rør ble erstattet med PEX / CPVC.
Jeg innser at OP spør spesielt om USA, men avsnittet med ett ord som starter svaret ditt, er også riktig i Storbritannia (og av samme grunner). Jeg * sterkt * mistenker at det er sant i alle andre jurisdiksjoner med moderne bygningskoder.
@MartinBonner forventer jeg også. Canada her, og dette er definitivt ikke tillatt her heller.
@J ... Vannrør kan være en grunnreferanse, men aldri en jordforbindelse.
Flinch
2019-08-19 23:58:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink
250.118 handler om ledere som er egnet for jordingsutstyr - ikke utstyret [Jeg anser jordingselektroder som spesialutstyr som er beregnet på et system, ikke enkle ledere, men hvem vet hva koden gutta vil si hvis du legger det til dem at vei]. 250.52 tillater ikke bruk av vannrør, men krever ikke det.

Hva kreves det? En av de 8 metodene som er oppført. Dette er annerledes enn krav til liming på visse rørsystemer, noe som er et supplement til hovedbeskyttelsen for feilstrømmer - liming handler ikke om systemet, men spesifikt utstyr.

Virksomheten med å bruke vannrør gjør det totalt forvirrende, som å prøve å definere front / bak / topp / bunn av en kule. Hvorfor bry seg? Et system vil alltid ha jording installert, men liming kommer og går avhengig av installert utstyr.

Skal jeg binde når en elektrisk varmtvannsbereder er installert? Pokker ja. Det er hårklipp [jeg vet], og som mange ting i NEC, mangler bildene og tegningene gutta så på da de skrev tekst, og deres språkopplevelse er svak. Jeg tviler på at ordspråk blir testet utover å stemme for vedtakelse av foreslåtte endringer.

Det er mange situasjoner der du kan se på et fysisk oppsett eller tegne og deretter se at koden er fornuftig, men hvis du begynner å kjenne bare språket deres og prøver å forestille deg oppsettet, finner du ut at de trenger hjelp - mye av det.

Retired Electrician
2019-08-20 05:05:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det "varme" av ønsket krets og ønsket vannrør målt med en voltmeter mellom de to like 120 volt? Betrakt det som en grunn.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...