Spørsmål:
Kan jeg ha gulvvarme med massivt eikegulv?
Wudong
2012-09-14 15:31:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har sett at mange gulvvarmematter (de elektriske) spesifiserer behovet for fliser eller steingulv, og jeg lurer på om det vil fungere like effektivt under et solid eikegulv? (eller noe tregulv for den saks skyld)

Hva vil også være forskjellen mellom 100, 150 og 200 w / m 2 i varmematten? Hva brukes vanligvis i alounge?

To svar:
ChrisF
2012-09-14 16:20:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har et vannbasert gulvvarmesystem montert under tre (gammel furu tror jeg, ikke eik) gulvplanker som fungerer fint.

Det vil være mindre effektivt enn et flis- eller steingulv ettersom tre har lavere varmeledningsevne enn stein eller fliser. Du må passe på en kraftigere varmekilde for å oppnå samme temperaturøkning i rommet ditt. Det kan til og med være slik at du ikke kan få matter som er kraftige nok - vannrørene vi har er for varme til å berøre med bare hender - hvis du hadde nok strøm til å produsere den mengden varme, kan du være i fare for å smelte ledningene.

Bra svar. Hvis du legger til det: jo mindre gulvet overfører varme, desto mer isolasjon trenger du under (ellers "går det meste av varmen" ned enn opp som du vil).
Bruker du metallspredere for å spre varmen mellom bjelkene, og isolerte du under rørene?
Ja, vi brukte metallspredere og isolerte under rørene
Vebjorn Ljosa
2012-09-14 19:26:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, det er mulig. Effekten per kvadratmeter må være lavere enn for fliser eller stein, så du kan enten kjøpe spesialiserte produkter med lavere effekt (Millicable / Milliclick er et slikt produkt), eller bare installere varmekabel mindre tett.

Jeg antar at du vil bruke 100 W / m² for tømmergulv (sammenlignet med 140 W / m² for et betonggulv), men følg instruksjonene for produktet du velger.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...