Spørsmål:
Hvordan skal jeg anlegge hagen min for å gjøre hjemmet mitt mer effektivt?
Evan Johnson
2013-04-16 23:39:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På et tidspunkt i fremtiden planlegger jeg å eie et hjem, og jeg vil gjerne bruke landskapsarbeid for å forbedre både utseendet og energieffektiviteten til eiendommen. Jeg har hørt at riktig landskapsdesign faktisk kan betale for seg selv når det gjelder energibesparelser og eiendomsverdier, så jeg leter etter råd om:

  • de beste stedene å plante trærne i sommerskygge uten å blokkere dyrebart vinterlys
  • den beste plasseringen (avstand fra huset) for en vindstopp
  • måter å kombinere de to på

Spørsmålet er ikke region-spesifikk, men la oss anta at huset ligger i Rocky Mountain vest i USA.

Dette bør deles i to deler. Plantevalgdelene hører hjemme på G&L. Her kan du legge til trær for å skygge hjemmet ditt. Og spørsmålet bør også begrenses betydelig, dette er altfor bredt av et spørsmål.
Dette er egentlig et bredt spørsmål. Jeg vil prøve å dele det opp til individuelle spørsmål i prosjektstørrelse og stille dem hver for seg.
Takk for tipsene. Redigert for spesifisitet og fjernet G & L-biter.
To svar:
BMitch
2013-04-17 01:00:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For å sikre at du blir lys om vinteren, trenger du et løvtre (et som mister bladene om vinteren) plantet på sørsiden av hjemmet ditt (hvor solstrålene er sterkest for mennesker på den nordlige halvkule ). Vær spesielt oppmerksom på størrelsen treet vokser til når det er modent, både i baldakinen og i bredden. Jeg vil anbefale å spille det godt utenfor kalesjens rekkevidde fra hjemmet ditt for å beskytte ikke bare ytterkanten, men også fundamentet ditt mot røtter som ofte vil bevege seg dobbelt så langt som kalesjen.

Vær spesielt forsiktig med å se etter nedgravde hjelpelinjer og plasser treet ditt borte fra noen av dem. Du vil også være sikker på at den ikke er for nær en kloakkledning, siden røttene har en vane å vokse inn og tette kloakkrør.

Til slutt, innser at et tre vil gi skjønnhet og naturlig energieffektivitet. , men det vil også bidra til vedlikeholdet av hjemmet ditt, spesielt fra blader som tetter takrennene og fallende grener. Hvis ditt eneste mål er energieffektivitet, kan det være bedre å oppgradere til energieffektive vinduer og forsegle utkast.

Brad Mace
2013-04-17 06:20:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du vil plante vindpauser nord for huset ditt, siden det er der de kaldeste vindene vanligvis kommer fra. Du kan også utvide den i retning av den rådende vinden hvis den er annerledes. Åpenbart vil du bruke tette, eviggrønne trær til dette. Hvis vindbruddshøyden din er H , kan effekten sees i opptil 10H medvind. Snødriv vil akkumuleres hovedsakelig i området 0-2H motvind, så jeg vil prøve å holde dem omtrent 2H borte fra huset ditt og oppkjørselen for å maksimere fordelen uten å bli begravet i snø. (Denne avstanden vil også redusere problemer med tette takrenner og fallende grener.)

The Arbor Day Foundation har et fint diagram, og dette nettstedet har også nyttige eksempler og info.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...