Spørsmål:
Hva kan skje hvis jeg bruker 2-syklus drivstoff i en 4-syklus motor?
jp2code
2015-07-06 18:59:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For det første er dette IKKE å forveksle med følgende spørsmål:

Hva kan skje hvis jeg brukte firesyklus drivstoff i en 2-syklus motor?

2-syklusolje brukes til ugressspiseren min. Det er ingen måte jeg kunne bruke en hel gallon på et år.

Noen ganger går det tom for bensin til min 4-syklus gressklipper, og det 2-syklus blandingsdrivstoffet sitter der og blir veldig gammelt.

Hvis jeg kjører det i gressklipperen, skal jeg bare skape ekstra forurensning eller kan 2-syklus drivstoff forårsake skade på 4-syklusen motor?

Det virker som om dette ville forårsake forurensing i motor og tennplugg hvis det gjøres regelmessig
Du mener, du vil risikere gressklipperen din ved å spare en halv dollar på bensin?
Bare dump olje / drivstoffblandingen i bilens bensintank når den blir gammel. En liter 2-syklus blanding i 20 liter vanlig drivstoff vil være ufarlig.
@Christine - det er derfor jeg spør om å se om noe risikeres. En halv dollar på bensin? Hvor bor du at du får en liter bensin til en halv dollar?
Irriterende stinkende blå røyk, tilsmussede plugger og en godt smurt motor.
Ni svar:
Ecnerwal
2015-07-06 21:10:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det vil røyke dårlig og kan faktisk føre til feil plugger. Det vil være mindre av et problem hvis du bare bruker en liten mengde blandingsdrivstoff i hver tank, slik at oljen blir mer fortynnet.

IMHO, IME, hvis du bruker DET lite drivstoffet i ugressvekkeren din, Du burde sannsynligvis selge den og kjøpe en elektrisk, med ledning eller oppladbar.

Hvis du ikke vil gjøre det, bør du investere i noen gode væsketiltak som du IKKE vil bruke til noe annet. , og bland bare en halvliter eller liter blandet drivstoff på en gang - eller kjøp "hermetisert forblandings" drivstoff som vanligvis kommer i forseglede metallkvarter - tilgjengelig mange steder. ville personlig valgt en billig gradert sylinder (eller to) for blandingen - langt mindre sannsynlig å bli brukt til matbruk av noen som ikke vet bedre enn en spiseskje - også veldig enkelt å få et direkte forhold i liten mengde. Men ... 2 ss i gram, 16 per kopp, 32 per halvliter, 128 per halv gallon. Så en halvliter på 32: 1-blanding er lett, men alle tingene mine er 50: 1-blanding. 256 ss per gallon ved 50: 1 fungerer tilbake til en Tbs per 0.195 gallon (på en moderne digital pumpeavlesning.) 40: 1 er 0,156 og 32: 1 er 0,125

+1 for hermetisert forblanding. Det kan koste mer i mengder, men det betyr ikke noe for noen som bruker mindre enn 1 liter per år. Godt forslag.
Hvorfor ville det ikke røyke dårlig og stikke pluggen i totaktsmotoren?
@AndreKR Fordi totaktsmotoren er designet og innstilt for å forbrenne ekstra olje, mens 4-taktsmotoren ikke er det.
"Gode flytende tiltak" vil være en spiseskje. 3 ss vil være bra for 1/2 liter drivstoff i et 40: 1-scenario. 1 ss vil være bra for 0,33 liter. Siden innkjøp av bensin er veldig presist, bør den delen av det ikke være et problem. Ikke glem drivstoffstabilisatoren (som skal holde blandingen god i over ett år). Mitt andre forslag ville være å få venner med minst en nabo og råde ham til å bare bruke drivstoffblandingen din når han går tom.
@AndreKR Det er også verdt å nevne at mange 2-takter _røyk og foul. Derfor må du (eller bør) rengjøre 2-takts tennplugger fra sesong til sesong.
@JeffMeden - hvis 3T er nødvendig for 0,5 gal, bør 1T være for 0,166 gal, ikke 0,33 gal
@warren takk, du stemmer at det ville være 2T for 0,33 liter og 1T for 0,16 liter.
Et fantastisk måleprodukt er en Ratio Rite-kopp. Google-søk: https://goo.gl/4SLC7U
Hvis du kunne redigere dette for å fjerne akronymer, godtar jeg svaret. Jeg er bare ikke 100% sikker på at det er riktig uten å vite hva akronymer er.
Alvor? Dette er VELDIG standard bruk - ** I ** n ** M ** y (** H ** umble | ** H ** onest) ** O ** pinion; ** I ** n ** M ** y ** E ** xperience, ** W ** it ** R ** espect ** T ** o and ** T ** a ** b ** le **skje.
Eller bruk bare metallmål og kjør dem gjennom oppvaskmaskinen.Det er * gass *, ikke * plutonium *.
Zach Mierzejewski
2015-07-06 23:52:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du sier gressklipperen i selve spørsmålet ditt, men tittelen kan tiltrekke folk som leter etter svar om å legge den til bilene sine.

Bilen eller lastebilen din bruker lett 2-takts drivstoff. Jeg tar vanligvis ikke mer enn 1/2 liter 2-takts drivstoff til 10 liter i tanken min. Den lille mengden dårlig gass og / eller totaktsolje blir fortynnet. Bilen din forventer ikke perfekt bensin.

Sidenote: Når jeg fyller opp bensinkanken til gressklipperen, legger jeg alltid til drivstoffstabilisator og en etanolbehandling . Så fyller jeg bare opp lukespiseren og motorsagens gassbeholder fra gressklipperen, så den har også tilsetningsstoffene. Jeg vet aldri når min siste bruk på en stund vil være til motorsagen min. Med disse tilsetningsstoffene trenger jeg ikke å bekymre meg for at gass går dårlig i tanken eller ødelegger karbohydratet.

Jeg har brukt drivstoffstabilisator religiøst i noen år nå i alle mine gassbokser (blandet eller ikke), og det har vært slutten på mine årlige karbohydratproblemer. Alle mine små motorer starter og går bra uansett hvor lenge de har sittet.
Gressklipperen var bare et eksempel, Zach. Mitt hovedspørsmål var om det ville oppstå skade ved å kjøre 2-syklus drivstoff i en 4-syklus motor. Jeg vet at det motsatte er dårlig, for 2-syklus motoren kan bare få smøreolje fra drivstoffet.
Alan Delimon
2015-07-07 01:24:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det blir 100% helt greit.

Jeg har en 2-takts off-road motorsykkel som krever 93 oktan drivstoff og en 32: 1-blanding med racingolje. Og ofte er det den eneste bensinen jeg kan ha for hånden fordi det andre vedlikeholdsutstyret mitt går på diesel. 60-tommers dekk passer ikke. Hver gang skyvegressklipperen går tom for bensin, ender jeg med å dumpe den blandede 93-oktangassen i den. Og det går greit. Starter bra også. Har aldri forurenset et støpsel.

Jeg gjør det samme med firetakts høytrykksspyleren. Det begynner alltid og har aldri ødelagt et støpsel.

Saken er at du fortsatt putter gass der inne. Oljemiksforholdet er ganske lavt, så selv om det er litt sløsende og unødvendig, skader det ingenting. Ventilene dine får litt ekstra smøring, men det handler om det.

Kris
2015-09-04 19:16:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kjører en Lotus-syv med en Hyabusa-motor. Alle racere tilfører litt 2-takts olje i tankene for å smøre den øvre enden ekstra. Det fungerer bra og beskytter motoren. Det vil ikke gummi støpselene dine eller skade i små mengder.

Vi bruker en halv liter til 45 liter bensin. Ingen røyk bare lagt til beskyttelse. Mange dieseldrivere sier at det forbedrer mpg. Det gjør at motoren går friere og lukter fin (Castrol R). Jeg har brukt den i 25 år. Bare tenk på det. Det er det samme som kostbar toppbehandling av Wynns etc. Ekstra smøring tilsvarer mindre friksjon tilsvarer mer kraft og mpg. Enkel vitenskap.

imaduddin
2015-10-01 08:19:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et forhold på 1: 500 vil være greit å bruke i en firetaktsmotor. Så lenge du legger det til drivstoffet, ikke i motoroljebrønnen.

1:50, ikke 1: 500.
Al Mitch
2016-05-12 07:33:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se. Som Brit-raceren sa, gjør det ingenting vondt. Hvis du prøver å kjøre en virkelig tung blanding, vil det føre til problemer, men en 2-syklus blanding er akkurat som han sa, smøring. Mange dragracers går så langt som å kjøre mystisk olje i drivstoffet som jeg på plenutstyret mitt. 2-taktsmotorer er faktisk langt bedre smurt enn 4. Bensin er ikke så bra for et smøremiddel, men 4 slag er designet slik at du kan kjøre den samme oljen lenger og spare penger til slutt og være en del av regelmessig vedlikehold i motsetning til å belaste eieren med å fylle på mer olje med hver fylling og å finne ut den rette blandingen med hvert drivstoffstopp med mengden drivstoff du legger i for å gjøre det mer praktisk. Det hjelper også slik at du ikke trenger å riste bilen hver morgen for å få blandingen blandet opp igjen i stedet for at all oljen flyter på toppen.

Det betyr ikke at du bare kan ta en 4 stryk og bland fyringsoljen sammen med å putte olje i oljeskuffen. De er ikke designet for det.

Så jeg avslutter dette med å si legg det inn, du gjør ingenting mer enn å lagre stempelringene dine mye ware og tarare og legge til litt ekstra kjørelengde mens du gir litt mer slag for den hurtige banen på motorvei og ikke vær redd for å legge til en liten dose Marvel Mystery olje for å få den til å lukte litt bedre og bare litt mer glatt med et lite produkt som heter Sea Foam minst en gang i måneden for å ta vare på karbon opp.

(PS) Marvel er også mer antennelig enn konvensjonell motorolje som et frittstående også, så det vil også bidra til å få litt spreng ut av det og hjelpe det å brenne litt jevnere.

Joet
2016-06-14 20:49:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Totaktsoljen vil ikke skade din firetaktsklipper i det minste. Kan få det til å vare lenger.

Jack Hines
2016-12-10 02:43:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare lagt til 50: 1 til min 4-trinns vaskemaskin (Honda Engine.) Ingen synlig røyk. Så ikke noen forskjell i ytelse. Jeg tror det er et lite fall i ytelse, siden 2% av drivstoffet ikke er bensin, men smøreolje med høy viskositet. Jeg er sikker på at alle kan bruke 50: 1 i sine firetaktsmotorer på en og annen basis uten problemer. Faktisk vil firetaktsmotoren forurense mindre forbrenning 50: 1 enn en 2-takts med samme drivstoff. Dette er fordi ventilsystemet på et 4-takts gir mer fullstendig forbrenning.

Du må aldri kjøre 2-takts på ren gass, skjønt ... Det vil raskt ødelegge motoren.

Tyler Durden
2015-07-06 21:28:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er ingen forskjell mellom "2-syklus" og "4-syklus" bensin bortsett fra at 2-syklus motorer bruker drivstoffet som smøremiddel, så olje må blandes inn med drivstoffet (bensin). Motorer med fire sykluser blir vanligvis laget for nærmere toleranser, så å ha olje blandet med drivstoffet kan gummi dem og forårsake overoppheting.

Så lenge du bare tilfører olje til 2-syklusens maskinens drivstoff, greit.

Oppdater, les spørsmålet ditt nærmere Jeg ser at du vil bruke drivstoff blandet med olje. Svaret er at det ikke er så bra for en firesylindret motor, men det er gjennomførbart.

Det opprinnelige spørsmålet handlet om å bruke to-syklus drivstoff / oljemiks i en 4-syklus motor etter at den var blitt blandet.
Alle nyttige svar (jeg ga +1 tidligere i dag). Første regel - ikke snakk om det.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...