Spørsmål:
Forbereder et gammelt metallskap for maling
Eike Pierstorff
2020-05-03 15:06:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kjøpte et gammelt metallskap som trenger restaureringsarbeid, kanskje ikke den beste ideen for en fyr uten DIY-erfaring og to venstrehender. Så først spurte jeg på en malingsbutikk hvor mye det ville være å gjøre dette profesjonelt, men for den oppgitte prisen kunne jeg ha kjøpt to allerede restaurerte skap av samme type, så det kommer ikke til å skje. Jeg undersøkte hvordan jeg best kunne tilnærme meg dette, og endte med tre forskjellige alternativer.

  • På mitt lokale ekvivalent med hjemmedepot sa de at jeg burde fjerne all rust, sand grundig for å få en jevn overflaten, påfør en grunning, og mal den deretter i fargen du ønsker.
  • En butikk som spesialiserer seg i maling, anbefalte at jeg fjernet alt løst materiale med en stålbørste, og deretter malte det hele med maling av merket "Hammerite", som tilsynelatende inkluderer rustbeskyttelse og ikke trenger et underlag.
  • I utgangspunktet insisterte hvert DYI-nettsted jeg fant på emnet på at jeg måtte strippe skapet til det nakne metallet for å få et akseptabelt resultat.

Nå som jeg har tre meninger om hvordan jeg skal klargjøre skapet for maling, må jeg be om en fjerde for å hjelpe meg med å bestemme meg. Jeg har allerede sagt meg fra det faktum at jeg ikke kan gjøre en perfekt jobb, men dette vil gå inn i et oppholdsrom, så det skal i det minste se anstendig ut. Jeg er ikke redd for jobb, men naboene mine vil sannsynligvis drepe meg hvis jeg bruker de neste tre dagene på å lage støy med en slipemaskin, så hvis jeg ikke kan fjerne den gamle malingen, vil det være litt lettelse (hvis ikke vil jeg risikere deres vrede). Bilde av skapet er festet. Takk for alle tips.

enter image description here

Har du tilgang til kjemiske malingstrippere der du bor?De er ganske ekle kjemikalier, så de er ikke tilgjengelige overalt.
@Criggie, Jeg kan få dem, men jeg vil være bekymret for avhending - jeg har ikke lov til å legge farlig husholdningsavfall i søppelkassen, og i overskuelig fremtid kan jeg ikke komme til noe anlegg som samler kjemisk avfall.
Avfett først den grundig.Slip deretter de rustne områdene ned til bart metall, eller (sannsynligvis bedre) lett sand for å fjerne den løseste rusten, og bruk deretter en "rustkonverterende grunning" før maling.
Fem svar:
Harper - Reinstate Monica
2020-05-03 23:25:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OK, så dette er en klassisk prep-malingssituasjon, på en metallgjenstand som har alkyd (det er det moren kaller oljemaling når den er i trøbbel) eller muligens LPU-maling. Definitivt ikke latex, så vi slapp unna den kula. shudder

Latexmaling er ikke for metallutstyr som dette. De vil mislykkes veldig raskt. Imidlertid er alkyder veldig stinkende. Hvis du ikke kan male et ventilert sted, så bruk en vannbåren alkyd med syntetiske børster for latex ... men de er nye, rare og jeg stoler ikke på dem.

Paint prep er en generelt elendig jobb, og bildekortet for en veldig grunnleggende regel om verktøy: Bruk alltid håndverktøy til du har oppnådd mestring av håndverktøyet. Bare da, se på elektroverktøy, siden du nå har en godt kalibrert følelse av hvordan du vil automatisere jobben. Jeg eier massevis av kraftprepareringsverktøy. Det bestemte stykket er ikke dårlig, og jeg vil sannsynligvis la dem være i skapet og gå på det med håndbørster og slipeblokker. Jeg ville gått for en kraftbørste hvis det var bestemt rust der.

Men basert på det faktum at dette ikke er veldig rustet, antar jeg at det lever i et lite rustfritt sted, så du trenger ikke egentlig trenger SSPC -SP10 overflate prep; restrester som er igjen, vil sannsynligvis ikke bryte ut. Du trenger det bare estetisk glatt.

Prep handler om

a) Fjerne og nøytralisere rust. For en lavrisikosituasjon som din, bruker jeg børste og / eller pusse med hånd- eller kraftledninger, til veldig lite gjenstår, og deretter treffe den med en rustomformer, som du maler på.
b) Glatte ut overflaten. Det er det sliping handler om. Tørr sand eller våtsand hvis du er bekymret for bly. Nå kan du også bruke grunning som et "fyllstoff" for å fylle ut de lave punktene. Primer -> sand -> primer -> sand -> primer er SOP rundt butikken min, og de lager høykonstruerte primere spesielt for dette formålet. For dypere fyll kan du bruke fairing (ofte kalt Bondo).
c) Rufning av overflaten. Frisk maling kan ikke feste seg til en blank overflate.
d) fjerne støv og smuss. For det meste støv fra ovennevnte lol.
e) Fjern forurensninger. Alt som vil ødelegge malingen - spesielt silikoner, linolje, latexmaling. Jeg foretrekker å ta grunningen jeg bruker og bruke sin egen fortynningsmiddel (ting du tynner den med, dvs. maling tynnere for Rustoleum).
En dobbel-klut tørking fungerer best, klut # 1 er våt av tynnere, og klut nr. 2 er rent og tørt og tar opp forurensningene. Hold deg forfriskende klut nr. 2, jeg foretrekker å gradere det til klut nr. 1.

Amazon Prime

Nå fyller du den sugeren. Du må koordinere primeren for å være kompatibel med topplakken, både kjemisk og estetisk.

Bestem om børste eller rullestipp er noe du kan leve med. Hvis ikke, må du oppdage sprøytejobber med rangle-can. De er enkle å rote med løp osv.

Rustoleum 7769 Rusty Metal Primer er de tingene du vil ha. Den presterer MÅTE bedre enn du forventer for forbrukernivåer, den er tilgjengelig overalt, og den vil ikke drepe deg *. Når jeg ikke får en overflate helt til SSPC-SP10, bruker jeg Rustoleum 7769, og påfører deretter mine industrielle lag. Du trenger fremdeles enheten ganske tørr, så kjør fuktigheten i rommet så mye du kan.

Til tross for slagordet "Stops Rust" fra Rustoleum, er Rustoleum 7769 DET ENESTE produktet som vil gjøre det, og bare over ganske god prep.

Rustoleum er en alkyd og er veldig stinkende ting. Det er ingen måte å unngå det. Vannbasert maling fungerer bare ikke på metallmaskiner som dette. Og jernvareforretninger prøver nå å presse deg inn i en "vannbåren alkyd" - hissss! booooo! Unngå!

Mal utendørs. Legg ned og vekt ned en presenning først, og ikke sprøyt noen bil for høyt!

Du trenger bare Rusto 7769 på bare metall eller tidligere rustne områder. Hvis den gamle malingen er solid, er ikke priming så presserende.

Ingenting galt med børsting av hånden. Du må bruke en naturlig børste, ikke de syntetiske børstene til latex. Enten kjøp en good'un og rengjør den raskt etter hver bruk, ellers får jeg billige "chipbørster" og bare se etter bust og plukk dem ut av pelsen mens den fortsetter.

Med spray må du belegge det første laget i flere lag (hvis du prøver å få det i 1, vil det løpe). Pensel trenger kanskje ikke andre strøk hvis du strøk det godt første gang.

Hvis du er ute etter en jevn finish, kan du pusse på nytt etter primingen. Men hvis du blåser gjennom til bart metall, må du omprime i det minste det området.

Tenk nå på topplakk.

Rustoleum 7769 er for godt til ikke å bruke , men det gir deg en dyp brun . Hvis du vil ha en lett finish, må du forberede deg på 3 strøk til. Normalt bruker jeg Rustoleum 7780 til neste strøk, men jeg samler at du ikke vil kjøpe enda en boks med noe, så jeg sier bare bruk et tredje strøk topplakk. Det er ikke noe som heter 1-strøk topplakk fordi a) det er opasitet er ikke så bra, og b) søknaden din er ikke så perfekt. Markedsføring ligger!

Siden du ikke trenger å Rusto overalt, kan du lage din første toppstrøk rett over de brune områdene.

Siden dette ikke er utstyr, ikke et hus, bør topplakken din være en oljebasert alkyd (dvs. ikke en "vannbåren alkyd", yuck). Rustoleums toppstrøk (de alkydiske "High Performance Protective Enamel", uansett) er helt adekvate. På den ene siden er fargevalg veldig begrenset; men på den annen side vil en annen boks matche. Sherwin Williams vil tilpasse miksen, men deres andre boks vil være litt av. Det er bare et faktum av småskala fargeblanding.


* I motsetning til 2-pakken "må du bruke en månedrakt" mil-spec ting du ser på nye fly, som er lastet med PBA eller isocyanater, og som ikke fungerer i bokser, siden du må blande 3-4 kjemikalier og deretter spraye det i løpet av en time. Det er ganske bra primer, skjønt.

Det avhenger av hva basismetallet er (f.eks. Galvanisert: trenger spesiell maling), hvilken type maling * ble * brukt og hva du * vil * bruke (kan ikke male olje over latex).Følg instruksjonene på den spesifikke malingboksen du kjøpte, vel vitende om at den er spesifikt for denne applikasjonen.- Det er bare to spørsmål: hva er det laget av, og hva som står på det nå.
@Mazura Det er ikke-galvanisert stål, og det har for tiden en alkyd, LPU eller pulverlakk som er tilstrekkelig eldet til at kjemi ikke kommer til å spille noen rolle.Det har hatt et tøft liv, men ikke et rustent liv.
Hvis det hjelper med å begrense malingstypen, ifølge selgeren ble skapet laget mellom 1920 og 1930 (for meg ser det mer ut som en 50-talls ting, men det er det han sa), og det ble laget i Tyskland.
Hvis det er så gammelt, ville jeg være veldig forsiktig med å inhalere noe av malingstøvet, det kan inneholde bly, kadmium eller andre onde ting.Bruk en maske hvis du kan få en.
Jeg anbefaler å fjerne glassruten (og forsegle) fra døren hvis mulig før du gjør noe av dette.Selv om du kanskje kan beskytte den mot å bli malt med tape, kan det være ganske vanskelig å gjøre det nøyaktig nok uten å få det til å skrelle når du fjerner tapen senere.Også hvis du bruker elektroverktøy til sliping, kan vibrasjonen føre til at det knuses hvis det er gammelt nok.Du vil sannsynligvis ha en frisk forsegling rundt glasset uansett, de tingene brytes ned over tid.Og det vil være mye lettere å prime og male når du ikke er bekymret for at det kommer på ikke-metalldelene.
Ecnerwal
2020-05-03 15:50:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du trenger ikke å gå til bart metall på maling som er godt overholdt.

Hammerite har et spesielt "utseende" (en bevisst ujevn, jevn) overflate som kan bidra til å skjule overflatefeil under det - hvis det utseendet er det du vil ha. Det er et vanlig maskinverktøy eller verktøykasse - mindre av et vanlig valg for stuen. Men hvis du ser på noen og liker det, fungerer det.

I stedet for å irritere naboene så mye, ville håndsliping (for det meste med en slags blokk mellom hånden og sandpapiret) være mindre støyende og ubehagelig for deg, for ikke å nevne dem. Det er også vanskeligere å gå veldig galt med "ingen gjør-det-selv-opplevelse og to venstre hender", selv om bruk av en kraftig slipemaskin kan øke hastigheten (men på bekostning av støy spres støv mer aggressivt, og alle bitene som ikke er helt nås også med motorslipemaskinen.)

Hovedhemmeligheten til maling er at forberedelsesarbeidet er 90% av arbeidet. Hvis du får overflaten glatt og ren gjennom sliping (eller wirebrushing etterfulgt av sliping), vil malingsjobben gå bra. Hvis du lar noen biter grove og tror at de ikke vil vises, vil de nesten helt sikkert vise (Hammerite endrer det litt )

Mens man kan rote en jobb for hånd, får et elektroverktøy deg bare raskere ... :)
Jeg var klar over den "hamrede" finishen, men ikke at dette gjelder alle hammerittmalinger (trodde det var et alternativ som f.eks. Valget mellom matt og glans), så jeg blir nødt til å se på dette.Også ja, mekanisert svikt er alltid et alternativ, så jeg skal pusse for hånd.
Noe samarbeidende bevis: Der jeg jobbet hadde de omtrent hundre arkivskap av grønt metall fra 1960-tallet.For omtrent 40 år siden malte de dem beige uten å strippe den gamle malingen.De så fortsatt bra ut da jeg nylig ble pensjonist.
Jeg antar at det er mulig at Hammerite lager maling uten den funksjonen.De eneste gangene jeg har sett merket, har det også vært den finishen, så de er knyttet til i mitt sinn.Antagelig kan malingsbutikken din fortelle deg mer.
@Ecnerwal de gjør en 'glatt' finish, som ikke har den hamrede effekten.Den glatte malingen er fremdeles ganske tykk som den hamrede, og dekker fortsatt mangler på grunn av tykkelsen.Jeg bruker den på et rekkverk eller noe på verkstedet i stedet for på noe til stuen.
Jeg så på Amazon, og en liten (250 ml) boks Hammerite selges for omtrent syv euro.Jeg tror jeg bare vil kjøpe en av dem og teste den på baksiden av skapet for å se hvordan den ser ut, og hvis den kommer i orden, kan jeg kjøpe en stor boks.
AmishNick
2020-05-03 16:01:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis dette er et personlig prosjekt og kabinettet ikke vil bli utstilt på et offentlig sted i bedriften din eller noe, vil jeg anbefale å lytte til rådene fra proffene i malingsbutikken.

  • "Pro" -støtten på Home Depot (eller tilsvarende rådgiver) er ansatt av den største A-Z boligforbedringsleverandøren; de gir gode råd, og hvis du ender opp med å (kjøpe) flere produkter / verktøy i stedet for det minste som trengs, gjør de jobben sin skikkelig.

  • Forfatterne på DIY-nettstedene kan være eller ikke være dyktig og erfaren håndverker, men uansett om de er eller ikke, må de anta at leserne har tre venstrehender og erfaring med riving i stedet for konstruksjon. De må også bekymre seg for abonnenter og anmeldelser og klikk for annonseinntekter, så de bør feile på siden av å gi råd om mer arbeid enn det som er absolutt nødvendig for å gjøre jobben riktig i stedet for potensielt levedyktige "snarveier" som kan resultere i klager.

  • Malingsbutikken vet mer om maling og maling, så hjemdepot og DIY-karene satt sammen. De er også kjent med nye produkter og teknologier før kunnskapen siver ned til distributører og entreprenører. Det faktum at de råder deg til å bruke bare en type maling, indikerer at det er veldig bra ting som gjør hva det skal; Hvis du trengte å fjerne kabinettet og prime det før du maler, vil de gjerne selge deg også på resten av forsyningene. De vet at du ikke gjenoppretter skapet for å selge som nytt eller som en del av en større jobb for en kunde hvis forventninger du trenger å tilfredsstille; hvis metoden de foreslår ikke er 100% så god som den lengre ruten, er det sannsynligvis minst 90% (for en ny DIY med to venstre hender som ikke er dårlig i det hele tatt), og det kan ta betydelig mindre tid og krefter spesielt for en nybegynner .

Ansvarsfraskrivelse: Jeg har 20+ års erfaring med oppussing av hjemmet og har tidligere drevet min egen generelle entreprenørvirksomhet. Maleri er IKKE min spesialitet. Jeg gir bare råd basert på min erfaring med å håndtere de tre informasjonskildene du nevnte.

Lykke til!

IME Home Depot-gjengen aner ikke hva de gjør, fordi entreprenører og spesialforhandlere troller Home Depot hele tiden og ansetter bort alle som er gode.På DIY-nettstedene er forfatterne vanligvis tilfeldige mennesker som deg eller jeg, bortsett fra at det ikke er noe omdømmesystem for å oppdage og inokulere nettstedet fra forferdelige rådgivere.Det er enten chatroom-støy, eller det er optimalisert for Amazon-tilknyttede inntekter.
Hei, de er flinke til å lede deg til riktig DIY-side på home depot dot com!Vanligvis, i det minste
Jimmy Fix-it
2020-05-04 02:06:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. fjern løs / flakete / usunt eksisterende maling og all rust / korrosjon ved å skrape / wire-børsting / pussing
  2. sand glatt til ønsket utseendennivå, glans eventuelle glansede malte områder. MERKNAD - det er ikke nødvendig å fjerne all eksisterende maling. Slip eksisterende overflater til det nødvendige utseendet. Hvis du bruker tid på å pusse helt glatt, vil det forbedre det endelige utseendet. Hvis du ikke sliper helt glatt, vil det vises under de nye malingslagene (spesielt hvis det brukes en blank maling; blank maling vil gjøre ufullkommenheter lettere å se)
  3. påfør grunning . MERKNAD - primer er ikke nødvendig med mindre metall vises etter sliping
  4. påfør ny maling. TIPS - bruk alltid malingsapplikatorer av profesjonell kvalitet hvis du vil ha den flotteste finishen og følg instruksjonene fra malingsprodusenten.
Crowley
2020-05-04 18:35:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan bare kopiere på andre forslag.

Jeg vil bare legge til at hvis dette er ditt første prosjekt, og du vil gjenopprette det pent, er det veldig bra å øve på noe annet i lignende tilstand hva du er villig til å kaste av sted.

Lokale skrapgard eller garasjesalg / utgivelser er ganske gode kilder til opplæringsmateriell.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...